vettiga vintervantar

Nyss hemkommen från glitterochglamourkväll med fina vänner. Jag har vänt på dygnet alldeles för mycket dom senaste dagarna. Inatt somnade jag inte förräns halv sex, jag hatar att inte kunna sova. Och jag vaknade klockan ett.

Det känns inte jättebra med tanke på att jag på måndag måste UPP klockan sex.. Jag får sova i bussen helt enkelt.


Börjar tagga lite för idre nu! Det kommer bli grymt, hoppas jag. Fast jag har inte börjat packa än. Ska nog ta och skriva en packlista nu så går det fort imorn.


Goodnight!

Du Karl-Bertil Johnson, som är fjorton år

Jag har inte bloggat så mycket dom sista dagarna. Jag har inte haft tid och jag har inte haft lust. Jag har iallafall haft en jättemysig julafton och juldag, nu ska jag strax sova men först ska jag titta ut något gott recept inför morgondagens glitter och glamour i en bok som mamma fick i julklapp. 100% Choklad heter den. Det låter lovande. Godnatt!

they know that santa's on his way

Nu har jag suttit i flera timmar med julklappsinslagning. Något av det roligaste som finns, har jag kommit på. särskilt när man har massa scrapbooking-saker att leka med.

Här kommer några smakprov.

 

jag ser ganska trött ut, och det är jag också. jag får nog fortsätta imorn. God jul, förresten! Nu är det ju julafton.

I've got a feeling this year's for me and you


do they know it's christmas time, at all?

Jag är mätt. Proppmätt. Fortfarande.

Imorse var min familj på en jättefin gammaldags restaurang vid Rådasjön och åt julbord. Jag brukar inte tycka om julbord, brukar mest äta gröt. Men det här var helt underbart. Fisk, kallskuret, varmrätter, efterrätter och ett gigantiskt godisbord gör att jag inte behövt äta något mer under hela dan.

Sedan åkte jag och mamma direkt in till stan för att julhandla, har fixat presenter till hela famlijen nu, känns skönt. Dessutom en potentiell balklänning på rea; inte som jag tänkt mig att min balklänning ska se ut, men billigt och bra inför våren som kommer vara ett helvete för min ekonomi. Heh. Den är riktigt söt också!

Fika på Ahlströms blev det, där jag trots julbordet fick ner en liten kanelbulle, och vi har köpt massa nya notböcker på Procura. Jag blev helt lyrisk när vi gick in där. Så mycket noter! Synd att jag inte kan spela jazz. Eller klassiskt. Men en duettbok, en disneybok och tre julböcker blev det iallafall. Jag är glad!!!


Sedan började det snöa, och inte lite heller. Nu är det dan före dan före dopparedan och jag känner det i hela kroppen. Lovely!



tomten, jag vill ha en riktig jul


away in a manger

snön ligger tjock på gator och torg. snart är det jul, och vi har nyss köpt oss en gran.
imorgon blir det lyxjulbord till frukost och sedan julklappsköp med mamma!

hej, mitt vinterland

det snöar ute, och inte lite heller. det är helt vitt!


kan man våga hoppas på en vit jul för en gångs skull?

as it passes the sun

nu står grannarna i mitt vardagsrum och spelar dragspel och sjunger julsånger. strax blir det julgrötsmys.

hittills har lovet endast bestått av julmys. igår var det polarexpressen och loveactually hos kära vänner. morotssoppa och julgodis stod på menyn och så blev det lite musikaltittande också.

imorse var det Onewaygospel och mysprat efteråt, jag hoppas idre blir bra!



jag älskar att ha lov.

life is a highway

Skolan är slut för i år, nu är det bara en termin kvar. Det känns konstigt, det går så snabbt. Var är jag om ett år?

Igår repade vi hela dagen, hade julkonsert på kvällen, insåg att det är rätt stor skillnad på ettor och treor, sjöng julsånger och duetter. Idag var det tre skolavslutningar. Six golden voices to your mama in your face, säger jag bara. Jag älskar våra lärare. Jag kommer sakna Per, Pär, Anette och alla andra när vi slutar. Usch. Sedan var det gläns, for good, angels carol och chameleon som vi treor stod för och vi är bäst. ni är bäst. våran sista julkonsert, våran sista julavslutning. lite sorgligt.

sedan åkte vi till Liseberg precis som förra året, ungefär halva klassen. det blev skridskor och hjulspel, mysigt mysigt. och vissa hade mer tur än andra, heh.


bilder kommer senare, nu ska jag sätta på en film och mysa.

down the waterfalls, wherever it may take me

hela dagen har jag njutit av att bara vara ledig.



bilden på min familj
i förra inlägget kommer
att pryda våra julkort
som ska skickas imorn, en dag försent
som vanligt.  min pose är
lite skum, men det gör
inget. min familj är så fin,
så glad.




something to love

är det något jag älskar så är det att ligga i soffan och bara vara.

 

är det något jag älskar så är det min familj.


who can say if I've been changed for the better?

Åh!


Allt är över.

Tack och lov.

Jag är fri i tre veckor, helt underbart! Religionsprovet gick bra, tror jag. Kändes rätt bra, iallafall. Imorn har vi julkonsert, om ni har vägarna förbi Fässbergsgymnasiets aula kl 19:00 imorn, så titta gärna in. På fredag är det avslutning och gud, vad skönt det ska bli. Jag behöver lov, jag har behövt lov sedan höstlovet slutade. I princip.

 


nu är en jacka inköpt, jag älskar den. nyårsoutfiten är också så gott som klar, jag gillart. jag saknar mina kära vänner också, alltför längesen vi träffades.

bleh

jag har religionsprov imorn. jag kommer låta precis som vanligt, det känns som att jag skriver det här varenda gång och det gör jag också, men jag har nog världens sämsta självdisciplin. särskilt när det gäller att plugga. varför hamnar jag alltid där kvällen innan? jag hatar det. men ändå blir det så. tur att jag har sovmorgon imorn, annars hade jag dött.

Ljus klara hägring

I söndags var det lucia. Igår var jag på min lillebrors dagis klockan sju på morgonen och tittade på deras luciatåg. jag smälte totalt. det är det bästa som finns, när ett luciatåg bestående av 1 - 5åringar brister ut i We wish you a merry christmas och Bjällerklang, bjällerklang, cykla bakofram. Att sedan dom hemmagjorda pepparkakorna smakar bränt och dom små lussebullarna utan saffran har en bismak av något obestämbart spelar ingen roll - jag blir helt lycklig. Barn är det mest underbara som finns.

 

 



Efter besöket på dagis gick jag direkt till skolan för att vi skulle lussa där. Det blev lyckat, tror jag, bortsett från en del skrattattacker :) fast jag tyckte så synd om Lotta som fick stearin på ögonfransarna. Och om Hilda och Yso som fick stearin i håret och i nacken. Vi fick nämligen byta lucia tre gånger, för ingen ville vara det. Men det blev bra till sist, ändå.

godermorgon i denna sal

Mitt huvud håller på att sprängas. Jag vill bara sova. Men somnar jag nu orkar jag inte upp imorn, vi ska vara på Adams dagis klockan sju för att se på deras luciatåg och sen ska jag direkt till skolan för att lussa. Jag kommer vara helt död. Men jag måste sova. Om huvudvärken ska försvinna.

god rest ye merry gentlemen

Gårdagskvällen var jättemysig, med fiskdamm, sätta knorren på grisen och så vidare. Nu sitter jag här och äter upp min godispåse som jag fick igår. Kall som en isbit efter att ha stått i Haga i två timmar idag och sjungit julsånger. Det var riktigt mysigt fast det var kallt, och vi fick in en del pengar :) fast nu är jag rätt slut i rösten. Huvudvärken som jag vaknade med har kommit tillbaka också. Meeenmen.



Är inte påsen söt? bilder från gårdagen kommer senare! Nu ska jag äta mat. Puss

you are my sweetest downfall

New Moon är helt klart överskattad. Visst, den var ganska bra, men jag förstår inte hypen runt den. Precis som med första filmen. Jag ser inte riktigt storheten. Det är ingen film som sätter sig på minnet, direkt, och slutet var kasst. Det var en sån film där man inte riktigt fattar att hela filmen har gått, och så plötsligt blir det en svart ruta och eftertexterna börjar. Så blir man lite snopen och tänker: Var det allt? Ungefär som någon av dom nya Bondfilmerna, jag kommer inte ihåg vilken men det var samma sak där. Det är som om filmen inte uppfyllt ens förväntningar än och man sitter och väntar på att dom ska uppfyllas. Fast dom hinner aldrig göra det innan det är slut.




Menmen. Idag blir det plugg, plugg, plugg, Luciaglitterköp och sedan ska jag på barnkalas!

den sång som barnen lyssnar på

En lång dag i skolan har det varit. Nu har jag inte lika mycket ångest inför allting längre, svenskaredovisningen väntar jag med tills januari, insån är på måndag och det känns bra och mukoredovisningen är avklarad.


Fast jag hoppas inte jag blir sjuk. Jag har ont i halsen när jag sväljer, precis som jag alltid får innan jag blir förkyld. Jag måste kunna sjunga nästa vecka.


Ikväll blir det iallafall New Moon och imorn blir det kul!

Pussar

the wonderful wizard of Oz

gah. jag orkar inte.


dagen har till stor del bestått av motgångar. just nu känns det så, iallafall. jag har tydligen ganska hög frånvaro. känns sådär, fast ändå ganska väntat. jag orkar inte! och nu kommer jag bara få dåligt samvete om jag inte går på alla lektioner. men hur i helvete ska man hinna med allt?

jag har tusen saker att göra tills imorn också. och vi ska göra trollkarlen från oz i scemun. jag vill inte, men det är väl bara att göra det bästa av situationen. fast jag hade velat göra något annat än marknadsföring.


tack och lov att det snart är lov.

Jack Frost nipping at your nose

jag älskar min familj

ser du stjärnan i det blå?

jag hatar den där känslan som smyger sig på ibland.
känslan av att känna sig otillräcklig.
Att inte riktigt nå allt det man tror folk förväntar sig av en.

Äh. Det är bara att skaka av sig det. Det blir bäst så.

lite random bild från gårdagen, Nogger är goodie!




Vi ska ha luciatåg i skolan snart. Lite halvt oseriöst. Vi har repat två gånger och på söndag ska vi ställa oss på stan och sjunga. Det får gå som det går, vi är ju trots allt en musikklass liksom :)

I can show you a world

Jag blev helt plötsligt galet sugen på att se Aladdin. Så det ska jag nog göra. Fast jag hinner inte egentligen. Aladdin, mat och en filt. Vad underbart det låter!

they call it puppylove

jag har inte gått och lagt mig än. jag är inte alls trött. istället har jag suttit och kollat hotell på Fritidsresor, drömt mig bort och längtat tillbaka. Helt plötsligt hittade jag ett hotell som låg precis bredvid det jag bodde på när jag var på Kreta, ett litet mysigt hotell som vi åt middag på en gång. Jag vill verkligen åka dit. Det är typ perfekt.
Ser det inte hur mysigt ut som helst? Där har jag suttit en gång och ätit moussaka och druckit apelsinjuice. Ta mig tillbaka!

du är min man

Jag måste tipsa om en sida jag hittat. Godstart.se heter den, och varför jag vill tipsa om den är att om du går in på den och därifrån klickar dig till de hemsidor du vill besöka, så skänker dom pengar till välgörande ändamål. Helt gratis.

Om du registrerar dig så kan du även välja vilket ändamål pengarna du tjänar in ska gå till, jag har valt Rädda barnen. Annars kan man välja Bris, WWF, Amnesty och Röda korset för att bara nämna några.

Så himla lätt att göra en god sak, visserligen är det inte så mycket dom skänker om du bara går in på t ex Facebook genom dom, 0,04 kr ungefär, men säg att du går in på Facebook 20 ggr om dan (okej, kanske lite extremt men det gör jag, heh..) så är du nästan uppe i en krona, bara genom att gå in på Facebook. Du kan gå in på vilka sidor som helst genom denna om jag har fattat det rätt :) och det kan bli rätt mycket till slut. Man kan även köpa saker genom den här sidan och då bidrar man med ännu mer. Jag tycker det här är grymt! Eftersom det går till en god sak och man faktiskt slipper betala något själv. Dessutom så använder man ju internet så himla ofta, det är väl bara bra om det genererar pengar till välgörenhet! Gå in genom att klicka här eller på bilden här nere. :) Så ge det en chans! Du förlorar inget på det. Snarare tvärtom :)





if you really love christmas, come on and let it snow

från i lördags.

just hurry down the chimney tonight

det blev inga julklappar idag.

däremot kom jag hem med ett par leggings, en väska, en mascara, puder och underkläder. har också spanat in massamassa übersöta accessoarer tills på lördag, måste bara bestämma vad jag ska ha på mig innan jag köper något.

walking in memphis

Jag sov tre timmar inatt. Så jag var helt död när jag vaknade, gick på religionen eftersom jag var tvungen, lämnade in en grön lapp och gick hem. Jag tänkte sova i någon timme eller två och sedan åka in till stan. Men två timmar blev fyra, jag vaknade för en timme sen och blev smått chockad när jag såg klockan. Fast skönt var det.


Nu ska jag in till stan och julshoppa lite :)

apocalypse

Innan jag somnar:

Jag hittade just en ganska läskig men intressant blogg, på tal om 2012. Jag har ingen aning om vad som händer då eller om det händer nåt överhuvudtaget. Men jag tvivlar på att jorden kommer gå under. Det tror inte den här människan heller. Gå in på hennes blogg och läs. Det är rätt intressant.

tonight's gonna be a good, good night

Nu ska jag sova trots att jag sov mellan sju och nio nu ikväll… Hoppas det går. Imorn blir det julshopping och träning. Man får passa på när man har tid.


Jag vill att det ska bli helg, nu! Jag vill gå på bio, New Moon eller 2012. Och på lördag ska jag på barnkalas. Lovely!

and none of it seems to matter anymore

okej.

nu finns det ingen återvändo, jag måste börja träna. om inte annat, så för att slippa bli andfådd efter halva uppvärmningen på gympan. Ni såg ju mina planer i ett tidigare inlägg, gymmet direkt efter gympan var det.

Så blev det inte riktigt.

Jag är helt slut efter dagens gympalektion, det är inte okej.
Jag kan tycka att det är skönt att ha tränat, man känner sig så pigg och fräsch
efteråt (förutsatt att man också har duschat efter träningen). Men då måste man
ju också ha något slags kondition att tala om. Det funkar liksom inte att
få hjärtklappning och nästan svimma (okej, så illa var det inte riktigt
men ni fattar) när man har skjutit en liten boll framför sig i en
timma, då är det inte skönt för fem öre. Inte okej.


Sedan sade en gång en god vän som för närvarande pluggar till något inom sjukvården (kan för mitt liv inte komma på till vad) att när man fyllt 25 går det bara neråt. Deprimerande, ja. Så då måste jag ju sätta igång nu om jag ska ha någorlunda god fysik när jag är 25, så att jag har lite längre bit kvar till botten när det nu börjar gå utför. Ja, ni fattar mitt resonemang. Hoppas jag.



and may all your christmases be white

Jag ska börja ta itu med min träning igen. imorn, efter gympan, tänkte jag göra slag i saken genom att åka direkt till gymmet. nu ska jag börja ta hand om min kropp igen!


sedan har jag börjat fundera över mitt födelsedagsfirande. hur många människor jag får plats med, vad det ska vara för tema, om vi ska gå ut på kvällen eller inte, hur upplägget ska vara och så vidare. men men, det är ju ett tag kvar än så länge.

Här är min julspellista, också. by request from Johannes :)

Här blir inga barn gjorda

Jag är så sjukt trött. Det är andra advent och saker och ting har inte gått riktigt som dom ska idag.

Nu ska jag göra en julspellista på Spotify och städa mitt rum.

where the tree tops glisten, and children listen

Nu börjar julstämningen infinna sig paw rikh-tiht.

Jag åt vörtbröd med russin i till frukost. Det är inget riktigt vörtbröd om det inte finns russin i. Sedan var det julmarknad, lika mysigt som alla år. Jag har nog varit där varenda år sedan jag föddes. Det är ingen jul utan julmarknaden i Bifrost. Och så vann jag en finfin julklapp åt mamma. Awesome!
Marknaden avslutades i vanlig ordning med det stora Luciatåget och sedan var det direkt till Anna. Pepparkakor och knäck gjorde vi. Drack glögg, åt lussekatter och såg på Love Actually. Julen närmar sig!

change your ways, while you're young

Nu är det bestämt. Jag åker till Idre över nyår, med världens underbaraste människor. Säga vad man vill om min ekonomi i vår, på något sätt får det faktiskt ta och lösa sig.
ni är bäst.
fast i år blir det blir det nog inte snowboard. jag tänker inte gå runt i en vecka med blåmärken över hela kroppen :)
nu ska jag sova! godnatt.

här är stillhet och tystnad

idag mår jag inte bra. när jag vaknade var jag dubbelt så trött som jag brukar vara, huvudet dunkade och var tre gånger så tungt som det brukar vara och jag hade ont i hela kroppen. nu har det gått över till viss del, men jag är fortfarande sjukt trött och det är jobbigt att hålla uppe huvudet. 

det har antagligen att göra med vaccinet, men jag har haft massa skumma drömmar också. som nästan har varit verkliga. där allting löst sig. så det var lite halvjobbigt att vakna och inse att det faktiskt inte har löst sig än. då blir man lite tröttare. men mest är det nog vaccinet. och det faktum att jag har legat på samma sida hela natten, det är mycket jobbigare än det låter. jag vänder och vrider mig alltid hur mycket som helst, inatt kunde jag som mest vrida mig en tredjedels varv. och på rygg kan jag inte sova. så lite sömnbrist är det nog också. men mest vaccinet. min bror är söt, också.

du som i österland tändes av Herran

inlägget nedan kanske var lite väl negativt. min vecka har faktiskt inte bara varit skit. men lite får man faktiskt klaga när man har tagit en spruta och blivit halvt förlamad i armen. och sjungit sönder sin röst. fast det är för en god sak. jag blir inte gris och vi har satt cirka nio låtar till vårat luciatåg vi ska ha i skolan.

det kommer bli bra, första gången på tre år jag har varit med i ett riktigt luciatåg. mysigt.

jag måste bara få rätsida på mitt liv först. sen blir allt bra.

aggressions

den här veckan har varit helt underbar.
jag har blivit tvungen att jobba dubbelt så mycket som jag skulle på ett arbete. jag har tappat bort någon annans usb-minne. jag har en bok som jag borde läst. jag har ett beslut som jag måste fatta. jag har en arm som knappt går att använda. jag har sovit alldeles för lite. underbar, var det ja.

bad romance

tack och lov, nu är det över. religionsredovisningen, som gick bra. trots att den blev aningen för lång. men två dagars och nätters stenhårt arbete för att få klart allt som inte var klart i måndags har ändå blivit bra.

så nu kan man slappna av i två sekunder innan nästa sak ska vara klar. det blir iallafall konfa ikväll.



fast, jag skjuter bara upp mitt beslut hela tiden. i två dagar har jag inte hunnit tänka, men nu orkar jag inte alls ta ställning när jag väl har tid att tänka. jag ska nog spela piano istället. puss!

december never felt so wrong

jag sitter vid mammas dator för tillfället eftersom jag inte har Word än på min. Jag får panik på det jäkla religionsarbetet, usch. Iallafall sitter jag här med en flaska julmust, har precis tagit en paus och tänkte kolla igenom lite gamla bilder på denhär datorn..
and then I came across this little picture. från dagen efter en trevlig kväll hos Jennie i somras. ge mig sommar, nu!

RSS 2.0