all I wanna do is, take your money

Imorn bitti drar jag och resten av ES07ab till Berlin i fem dar! Take care här hemma i regniga Sverige.


Puss!

no more talk of darkness






platsen där jag spenderar all min lediga tid just nu. med dator, keyboard och fetingmick i högsta hugg. I like it!


synd att det inte är lika roligt att göra bakgrunder som att spela in sången. då hade jag varit färdig för längesen. jjag har börjat packa nu, och imorn ska jag till banken (igen...) och Forex. det var mindre än en vecka sen jag var på banken senast, och satte in drygt två tusen kronor. nu ska jag dit igen och sätta in mer än dubbelt så mycket. han kommer tro jag är miljonär eller nåt. eller inte... synd bara att alla pengar inte är mina.


facebook dampar men jag ser fram emot morgondagen, faktiskt. allting känns så mycket lättare nu än för ett dygn sedan! eller till och med för tio timmar sedan. det känns som om jag har gått igenom en hel månads humörsvängningar på en dag. typ. galet.

your time has come to shine

jag är så himla trött. jag sov tre timmar i natt, och allt som hänt under dagen har bara tagit mer och mer energi. jag har haft två prov varav ett nationellt, och så har det varit så himla mycket strul fram och tillbaka ända sedan klockan sex imorse så jag har inte kunnat koncentrera mig på proven. jag har gått från överlycklig till besviken till lättad till irriterad till lugn till arg som ett bi tillbaka till lättad. just nu är jag inte så mycket alls. mest seg. jag har ingen energi kvar, försöker jobba lite projektarbete men det funkar inte. det är så mycket jag borde göra inför lördag men jag orkar inte. inte nu.




no matter how far

antiklimax efter antiklimax, det är tur att jag har berlin att se fram emot, för inget annat går att räkna med. det suger. ikväll ska jag hålla tummarna och be en bön att allt löser sig, annars blir jag arg, ledsen och besviken. och fattig.

how do you measure a year in the life?

jag har projektarbetat hela kvällen. nog typ fem timmar, allt som allt. känns skitbra och nu förtjänar jag en film. Rent tror jag det blir, fast jag såg nyss att den är jättelång. jag kommer somna efter en halvtimme, men det gör ingenting. godnatt! bara tre dar kvar nu. galet

cause it's a bittersweet symphony

har nyss kommit hem, en och en halv timma tidigare än jag slutar egentligen. bara för att jag får jobba hemma, I like it! så nu ska jag ta mig en dusch och sedan jobba massor med projektarbete.

remember me once in a while

om fyra dagar åker vi, det är helt sjukt.

pengarna från fikaförsäljningen satt fint, likaså semesterersättningen jag fick i fredags. satte in dryga tvåtusen på kontot igår också, och balbiljetten är betald. nu ska jag bara kräva tillbaka det min bror lånat, och få mina föräldrar att betala balbiljetten. dessutom har vi en del fickpengar i klasskassan.


innan fredag ska jag hinna in till stan och köpa lite snygga vårkläder, betala greklandsresan, göra klart mitt projektarbete (typ), ha ett nationellt prov och ett plankningsprov, växla pengar, packa ochsåvidareochsåvidare. listan är en mil lång och nu har jag håltimma så jag passade på att sticka hem, jag måste städa mitt rum så jag kan rigga upp lite mickar och sånt till projektarbetet.

här är en liten film som jag gjorde åt en musikal i söndags. det tog trehundra bilder och några timmar i iMovie, den är inte perfekt men den blev rätt bra ändå.

are you talking to me?

ikväll har jag varit på storan, en fin teater som snart ska läggas ner. what a shame. jag såg Umbilical brothers, två killar från australien. shit, vad sköna dom var. jag skrattade konstant! dom var grymma och nu ska jag bädda ner mig i sängen med naturkunskapsboken och en ostmacka. jag har prov imorn bitti och det kommer inte gå. alls. ont i magen har jag med.


ett litet smakprov ur det jag var och kollade på. tänk er som detta fast mycket mer, liksom. awesome!

det går bra nu

det är alltid kul med lite extrapengar på kontot, jag älskar oväntade överraskningar. (vilka överraskningar är egentligen väntade? men ni fattar grejen..) nu har jag faktiskt råd med valborgsplanerna. jag hade ju inte bangat ändå, men yay! plus att vi ska tjäna ihop massa fickpengar till berlin ikväll och imorn, pengar rullar in som dom ska. naaaajs.


nu ska jag städa mitt rum och leta upp min naturkunskapsplanering så jag kan plugga till provet på måndag.

legendary

är dödligt trött efter tre timmars dans och två timmar konfa där vi snackade döden. idag ska ju min pluggplan sätta igång, så jag har naturkunskap, projektarbete och kompskiss jag måste göra innan dom kommande fyra timmarna är slut. tror jag ska ta en powernap så jag orkar.


detta skrev jag klockan åtta ikväll fast jag glömde publicera. det blev ingen powernap, det blev två timmars sömn. så när jag vaknade var jag jättepigg och nu kan jag inte sova. jag har prov imorn, fast det är inte svårt. gemu. jag ska baka bullar imorn, med. nu tror jag jag ska se ett avsnitt vänner innan jag somnar, så jag blir lite tröttare. godnatt!

according to plan

okej jag gick inte och la mig, fastnade i Artrage istället. med min corpsebride-bild som jag skrev om tidigare. den är inte färdig men den kommer bli mycket bättre än jag förväntade mig, det lönar sig att lägga ner tid på detaljer haha. här kommer en liten sneak peek:


en söt liten uggla. nu ska jag sova. faktiskt :) jag är jättetrött och har utvecklingssamtal imorn.

terrible day for a wedding

nu har jag ett pluggschema. en pluggplan där varenda dag dom kommande sex veckorna finns med, likaså vad som händer då och inte minst vad jag ska hinna med att plugga varje dag. lite mer pepp nu än vad jag varit den närmsta veckan, nu känns inte allt riktigt lika hopplöst längre. men jag hatar hur våra lärare planerar. det finns inte en chans att prestera sitt bästa på alla uppgifter och redovisningar vi har nu. det finns bara inte tid. hade vi gjort nationella i höstas hade vi haft hälften så mycket att tänka på nu. och allt infaller ju samtidigt. dessutom insåg jag precis att en lärare har lagt det sista provet i kursen halv nio, morgonen efter balen. det är inte okej.


nu ska jag slänga mig i bingen och sova länge. godnatt!




och det har jag dig att tacka för

hej, jag ska gå en promenad. en lång en. får se vart det barkar hän.

choral

en hel helg har spenderats funderandes över vad det är för mening med att lägga ner tid på att plugga det jag borde. och jag har fortfarande inte kommit på något bra, motiverande skäl. istället har jag gjort annat idag, som att ta hundratals bilder på ett fiamedknuffspel, sjunga på irländskt vis, planera en valborgsmässoafton, fundera på livet, äta glass, sola, lägga massa jazziga ackord, övningsköra och massa annat.

imorgon ska jag till skolan, jag ska göra ett bildspel, jag ska förklara varför jag inte gjort engelskaredovisningen, jag ska öppna naturkunskapsboken och jag ska jobba projektarbete. idag var så mycket mysigare. jag vill inte att det ska bli imorn. jag vill inte att det ska bli juni. jag vill inte inte ha någonting att göra. fastän det är det jag vill mest. inte behöva göra något och bara vara.


(känns som att jag skriver ungefär samma sak i varje inlägg nuförtiden men jag är inne i en liten kris, tror jag)

it seems that I still have some tears to shed

ljuskorn i mörkret
en fin vän
eller två
två
två år gammal
ängel
kan också hjälpa
iallafall
för en liten stund



jag har suttit några timmar nu och filat på en bild samtidigt som jag lyssnat på soundtracket till Corpse Bride, för att få lite inspiration. det kommer nog märkas på bilden också. Tim Burton som gjort Corpse Bride är grym, jag älskar dom flesta av hans filmer (som jag sett). Inte bara för att Johnny Depp är med i majoriteten av dom, utan för att dom är så originella, så magiska. Kalle och chokladfabriken är fantastisk, likaså Corpse Bride. Jag har inte sett Nightmare before Christmas än, men den står högt på min lista över filmer jag ska se. Sen har vi ju Sweeney Todd som är brutal, minst sagt, men jag älskar den ändå. Kanske mest för musiken, men. Och sist, men inte minst, Edward Scissorhands! Den är också så himla bra.

no one told me life was gonna be this way

wish I was a little girl again
when it was OK to pretend
I would take a midnight train
imagine loneliness would slip away



les misèrables

jag tror jag har gått in i väggen. eller nåt. det är för mycket saker som tynger mig, som pressar mig, som stressar mig. för mycket som är ovisst. sen klockan ett igår eftermiddag har jag sovit fjorton timmar och jag blir inte piggare för det. huvudet sprängs lika mycket som igår och jag mår piss, jag kommer inte hinna färdigt med nånting. frågan är bara vad man ska prioritera om man nu inte hinner allt. nationella, såklart. och projektarbetet. när jag skriver det växer berget framför mina ögon och jag blir bara ännu tröttare. jag vill bara köpa mig en stor fet godispåse, lägga mig i soffan med täcket över mig och se på tv fram tills typ juni. vilket är månaden då jag kommer få ångest för att jag inte har något jobb och kommer få leva på mina föräldrar hela sommaren.

why die when you can live?

nu kommer alla timmar jag inte har sovit dom närmaste veckorna tillbaka. jag tror jag har sovit i genomsnitt fem timmar per natt när jag behöver minst sju. i tre veckor. huvudet sprängs och jag sov i fyra timmar när jag kom hem från skolan. nu ska jag ta en huvudvärkstablett och försöka sova lite till.

could we be more white trash?

idag har varit en väldigt väldigt produktiv dag, ett inte alltför ofta återkommande fenomen i Frida Ferngrens värld. jag har gått upp tidigt fast jag hade sovmorgon, tagit en spruta, jag har beställt visakort (vuxenpoäng!), jag har hållt i en köruppvärmning, jag har ansökt om pass, jag har suttit i solen och skrivit en konfalektion på en timme, jag har hållt i en konfalektion och jag har blivit klar med listan över kurser jag ska söka inför hösten. känns bra och nu är min attgöralista en tiondel kortare. ungefär.

det är vår och jag älskar det!

comptine d'une autre été, l'après midi

jag sitter och skriver mitt svenskatal. det går sådär, jag är halvvägs men vet inte riktigt hur jag ska fortsätta. gah. imorn ska jag träffa syon, hålla mitt tal, göra klart engelskaredovisningen, lämna in en kompskiss som jag inte är klar med än, ta med projektarbetet hem och passa min lillebror. på onsdag ska jag till polisen och skaffa pass, ta en spruta, ha pianolektion, fixa köruppvärmningen, sätta ihop en lektion i konfan, hålla lektionen och göra studentkort. jag hinner inte med, vad händer med tiden?

got a short little span of attention

så var det tillbaka till verkligheten då. idag har jag jättemycket att göra, ska skriva färdigt mitt svenskatal, få tag på min necessär som antagligen ligger kvar i simhallen och gå på tre lektioner. sen måste jag skaffa ett nytt pass också, så snabbt som möjligt.


inom dom närmaste veckorna har jag detta att se fram emot.

  • svenska nationella-tal
  • plugga till gemuprov plus kompskiss
  • plugga till naturkunskapsprov eftersom jag missade det innan lovet
  • göra färdigt projektarbetet, det jävla projektarbetet
  • skriva klart två engelskauppgifter jag inte har lämnat in
  • göra färdigt engelskaredovisning
  • och så alla nationella prov. fast dom kan man inte plugga till

jag fattar inte vart jag ska få tid att göra allt detta. och ovanpå alltihop ska jag försöka få till ett sommarjobb. gah

tussitussitussitussitussilago, åh vad fin du är.

jag som skulle vända tillbaka dygnet.


dagen har varit underbar. förutom att jag inte har pluggat någonting av det jag borde. fast iförsig hade inte dagen blivit mer underbar om jag hade gjort det. snarare tvärtom.

vi har varit ute på björkö eftersom farfar fyller år imorn, och ätit torsk på seaside. så himla gott, och frös gjorde man knappast. mer tur med vädret kunde vi inte haft, blåsippor fick vi se med. en tradition sen jag var liten. att åka och titta på blåsippor. dom är fina och det är så fint med havet i närheten, man blir så lugn. och jag längtar tillbaka till förra sommaren då vi bodde i ett stort hus i björkö hamn med utsikt över hela hamnen. tänker tillbaka på kvällar när man satt i vardagsrummet och såg på solnedgången, dagar när man gick promenader längs kajkanten och hörde måsarna skrika, stunder när man satte sig i båten, åkte ut på havet och kände saltstänken i ansiktet och bara njöt.


utsikten från vårat fönster.



bella's lullaby

jag skulle måla en vampyr. men det blev ingen vampyr utan en gothtjej med alldeles för stora ögon och lurig blick. fast jag fixar nog ögonen i photoshop senare. den är inte färdig än, inte på långa vägar. fast jag spenderat två och en halv timme här nu med fin pianomusik i högtalarna.

för att fortsätta på vampyrtemat så ska jag avsluta dagen, som innehållit badminton, simning och äkta mexikanska tacos hos grannen, med en macka och ett avsnitt vampire diaries.

godnatt!

still a young man

idag har jag blivit en jacka rikare, från h&m och jag fick ett presentkort på köpet. den är snygg fast jag vet inte om jag ska behålla den. är lite smått osäker. men alla snygga jeansjackor är ju slutsålda överallt. bara för att alla vill ha en. men jag får fundera lite till. kanske ska jag satsa på något annat än jeans, bara för att det är så vanligt. men snyggt och somrigt är det.



jag har badat badtunna idag också! i frillesås. underbart skönt, jag rekommenderar det starkt. särskilt om man har trevligt sällskap. jag ska ha en badtunna på min altan när jag blir stor.


or a beautiful nightmare

jag lyssnar på Beyoncé. det brukar jag inte göra, men en av hennes låtar kom upp på Spotify precis när jag skulle börja måla. så det fick bli inspirationen till denna målning. det är inte henne jag har målat dock. det blev en väldigt kort tjej upptäckte jag efter ett tag, och ansiktet blev konstigt. och micken blev blå. menmen, det är bara övning. det kommer ta ett tag innan jag är grym, haha. men kul är det! och nu har jag massa Beyoncélåtar på hjärnan.







min lillebror fyller sex imorn. tiden går så himla fort, det känns som det var nyss vi satt i kökssoffan och mamma berättade att hon var gravid. då var jag elva år. ELVA år. det är pyttelitet! det är sju år sedan snart. om sju år är jag tjugofem. det kommer gå minst lika snabbt. usch, kan inte tiden bara stanna? fast det hade inte varit så kul det heller.


morgondagen kommer bli mysig och jag har inte somnat innan tre på snart två veckor. det är hemskt. fast det är ju lov. imorn ska jag köpa en jacka, tror jag, en jacka som jag hittade idag. (inte mycket sammanhang, beror dels på att jag är alldeles för trött och dels på att jag bara försöker fylla ut inlägget så inte bilden fortsätter utanför inlägget)

funkar ju rätt bra.



heh, godnatt!






but baby, not tonight

inatt drömde jag att jag var på Rhodos. med mina konfirmander. vi bodde på ett jättestort hotell precis vid stranden och det fanns en gång under poolen till restaurangen där vi åt frukost. det var en konstig dröm och jag kommer inte ihåg så mycket mer.


gårdagskvällen spenderades med våfflor, trivial pursuit, fina människor och film i ett gult radhus i rävekärr. denna kväll ska snart spenderas med familjen, vi ska spela Mahjong. Ett kinesiskt spel tror jag som vi spelar nån gång om året eller två. imorn ska jag in till stan, för att hitta present till min bror som fyller 6 på torsdag och så kanske jag hittar en jacka där också. och kanske en studentklänning.



jag går i valet och kvalet om jag ska söka in till någon distanskurs att läsa i höst, eller inte. så man har något att göra i höst förutom att jobba. det är ju ganska bråttom liksom, bara en vecka kvar tills alla ansökningar ska vara klara. jag har hela tiden tänkt att jag inte ska plugga nästa år, men att läsa någon rolig kurs på halvfart samtidigt som man jobbar en del kan väl inte skada, tvärtom kan det nog bli rätt kul.




oh, how they sparkle

så sitter jag här igen. klockan är över två.

Filip döptes idag, det var fint. jag har fortsatt spela in min låt, det tar lite tid, haha. allt måste ju bli perfekt. fast det hade varit ännu bättre med en kondensatormick. det är tur att man har en ljudtekniker till pappa ibland. han har det mesta. och det bästa. är man perfektionist, så är man. jag har skrivit loggbok i projektarbetet ikväll också, och det är lite skönt att ha fått klart för sig vad man ska göra härnäst. fast jag kan inte göra något förrän efter lovet eftersom mina filer ligger i skolan. och det är bara lite drygt en månad kvar tills det ska vara klart, vart tar all tid vägen? lite smått panik känner jag för tillfället men det löser sig. hoppas jag.


nu ska jag sova, iallafall. godnatt!



o, du tysta ensamhet

om två månader och sex dar åker vi tre till Grekland i en hel vecka! blir det några fler pussbilder då, tro? :D

 

 

 

 

 

 

jag gillar påsken. den har gjort mig rik. rikare åtminstone. nu har jag faktiskt råd att roa mig lite denna månaden också. jag gillart, nu är det bara att leta upp mitt Åhlénspresentkort också som ligger nånstans i mitt rum. jag är glad och detta lovet kommer bli grymt, det känner jag på mig. nu ska jag strax gå och lägga mig, sov gott!


what silence has to say

jag hittade massa halvfärdiga texter jag skrivit lite då och då och jag blev faktiskt överraskad, vissa av dom är faktiskt bra! så den senaste timman har jag ägnat åt att spela in en låt av en av texterna. den handlar om en liten afrikansk pojke och är jättesentimental (enligt mig). och jag blir lite förvånad över att det faktiskt låter bra när jag spelar in sången också. jag blir aldrig nöjd annars, haha. så vem vet, denna lilla visa kanske kommer upp här någon gång framöver? jag måste bara få till en hyfsad bakgrund också.

do the dance, do the dance


he sees angels in the architecture

Påskafton!

i vanlig ordning låg det ett spår med små godisägg utanför dörren till mitt rum som ledde till en höna med massa godis och pengar i sig. precis som varje år ända sen jag var liten. lite töntigt, fast väldigt mysigt. nu ska jag fika ute på altanen i det fina vårvädret och sedan ta en runda på träningscykeln, jag har ju i princip legat hemma hela veckan och knappt varit utanför huset, men nu ska det bli ändring. tänkte gå och simma också men simhallen är stängd. meeen!

ikväll får vi gäster och imorn ska min bror döpa sig. det blir fint.


there were hints and allegations

jag fattar inte vad det är med mig. inatt somnade jag halv fyra. jag är hur trött som helst på nätterna men det går bara inte. jag försöker och försöker fast det går inte att sova hur mycket jag än vill. jag orkar inte vara vaken men det går inte. och jag fattar inte vad problemet är. såhär har det varit i en och en halv vecka, jag har inte somnat innan tre en enda dag.

i början funkade det rätt bra men dom senaste dagarna har detta gjort så att jag har blivit tjurig och hängig, jag orkar inte ta tag i saker och så vidare. idag är värst, jag har gått runt och känt tröttheten bränna i ögonen hela dagen, jag har inte kunnat fokusera alls och stundtals har det känts som jag drömmer allt som händer omkring mig. men jag KAN bara inte somna.


så idag ska jag gå och lägga mig jättetidigt, typ strax. så jag kanske hinner vila upp mig lite smått tills imorn iallafall.

the good friday


go ahead, be gone with it

det är konstigt hur människor kan påverka en så mycket. eller bara tanken på en människa. hur man kan drömma sig bort en kort stund och helt plötsligt så, ja. även om det var så längesen man träffade människan att man knappt kommer ihåg dess röst. fast det är inte riktigt relevant.


poängen med detta inlägg var att jag skulle skriva om mina sömnproblem. jag har inte somnat innan kl tre på mer än en vecka nu, fast jag vill. jag vet inte varför, det går bara inte. det funkar väl okej när man är hemma från skolan och inte behöver gå upp vid sju, men imorn hade jag faktiskt tänkt gå dit. jag kommer vara helt död. men det är ju bara för en dag.



(btw, gå in här och rösta på min brors ballerinafilm! så kanske jag kan leva på kladdkakeballerina resten av året ^^ filmen är faktiskt cool, han lyckades på första försöket.)

RSS 2.0