defying gravity

helt slut.
artrage är ett roligt program. fast det sätter fula taggar på bilderna. denhär gjorde jag idag. när jag inte hade något annat att göra. fast jag har tusen saker att göra. men det orkas inte. inte när man har kalasat hela helgen.


get your kicks on route sixtysix

lyckad kväll igår med underbara människor, god mat och goda tårtor. jag blev jättenöjd med allting, en klockren kväll :) nu kan vi leva på tårta i två veckor framöver. idag är jag hur trött som helst, jag har knappt suttit ner på hela helgen. strax ska jag över gatan till en blivande treåring, ska bara slå in boken han ska få i present först. den handlar om en katt och var en av mina favoritböcker när jag var liten!

jag hoppas han tycker om den. vi ses!


when the static ends

jag glömde förresten säga att jag fick MVG i religion! :D

heaven must be missing an angel

Jag hade en jätterolig torsdagskväll. Min debut i Gbgs nattliv, så att säga. Vi var några från klassen som gick ut, först till PC och sedan Top floor på Sticky. Det var grymt kul!

Nu är jag sådär lite lagom dagenefter-seg, några hundra kronor fattigare och försöker ta tag i mig själv och min planerade tårtbakning.


hela dan får hon arbeta

jag borde sova nu. det kommer bli en lång dag imorn, först skola till fem och sedan utgång!

men jag klarar mig nog.


Igår såg jag på Prinsessan och grodan. Disneys nya film, som har sverigepremiär om nån vecka. Jag såg den på engelska. Den var helt underbar! Precis så som riktiga Disneyfilmer ska vara, med musiknummer, roliga karaktärer, talande djur och fina miljöer. Den utspelar sig i New Orleans i början av 1900-talet. Det som är så speciellt med den här filmen är att huvudpersonen är mörkhyad. Det är den första Disneyfilmen som har en mörkhyad huvudperson. Även om hon är en groda i större delen av filmen.

Jag blev så glad av denna filmen. Nuförtiden har inga animerade filmer den charm eller stuk som mina favoritfilmer när jag var liten hade. Pocahontas, Askungen och alla dom andra Disneyprinsessfilmerna. Men den här hade det, man blev sex år igen och satt och förundrades över allting. Och Tiana är precis lika vacker som en Disneyprinsessa ska vara. Åh, jag vill se den på svenska också. Jag ska nog ta med Adam på den, när den har biopremiär.

Vill ni också se den, så är den inte så svår att hitta på nätet. Utan att behöva ladda ner.


ja må hon leva

min artonårsdag.

mina föräldrar kom in tjugo över sju, sjöng och gav mig en semla. jag fick en säng! precis som jag önskade mig. en bredare än den lilla fjuttiga 90-sängen jag har nu. av min femåriga lillebror fick jag några smycken och en Hellokitty-pyjamas, allt hade han valt ut själv. så himla gulligt.

värt att ha sovmorgon på sin födelsedag, så jag somnade om och sov två timmar till.

sedan har dagen bara fortsatt. med fina telefonsamtal med musik, fina telefonsamtal med sång, fina telefonsamtal utan sång, finfina sms, fina cupcakes, fina paket, fin sång av fin klass, fin restaurang, fin mat och fin familj.


en underbart fin dag.


imorgon, och på lördag, och på söndag, fortsätter firandet. man fyller faktiskt bara arton en gång!

you turned into another, you turned into a nutter

städa är nog det tråkigaste som finns. näst efter att plugga. meeen, måste man så måste man.

jag ska skriva inköpslista nu, med. cheers!

asyl

jag har svenska, försöker komma på något bra att skriva tal om men det går inte. jag blir så trött. jag vill hem, orkar inte skola, orkar inte.

but you don't really care for music, do you?

Jag är med och tävlar!!! På denna blogg. Precis en sånhär ögonskuggepalett har jag velat ha hur länge som helst, så om jag inte vinner den kanske någon vill ge mig en sån i födelsedagspresent? :D

Det skadar inte att försöka, i allafall!


you just keep on steppin' and you'll be just fine

jag har inte gjort något, nästan, idag.

förutom projektarbete och engelska. jag hatar att jag inte gör något. jag kunde ha städat hela mitt skrivbord och dammsugat mitt rum, jag kunde ha skrivit ett svenskatal. fast så blev det inte.. äh. jag får fixa allt nu i veckan.

nu ska jag käka och sedan checka Paradise Hotel (ja, jag kollar på det! det är faktiskt sjukt kul ^^).


be my friend, hold me

jag är faktiskt lite stolt över mig själv, det låter faktiskt bra med mitt projektarbete nu :) har äntligen kommit på en bra pianoslinga. och tillsammans med lite provisoriska trummor och lite scratch vocals låter det helt okej. jag längtar tills det är färdigt, jag hoppas det blir bra!!

mindre stolt är jag för att jag har suttit hemma hela eftermiddagen.. men det är ett senare problem!

jag har även ett svenskatal att skriva tills imorn, jag kommer inte på nånting. nu ska jag äta, iallafall.

without a song, or a dance, what are we?

jag är fruktansvärt trött.

har suttit två timmar och försökt strukturera upp min vardag lite, så att jag ska hinna med mitt projektarbete och allt annat som måste göras. det kommer bli en hemsk termin.

nu ska jag sova, tidigt för en gångs skull. godnatt!

just get me through this night

Den kommande veckan kommer bli hektisk. Jag borde pluggat massa idag, men det blev inte så mycket med det. Jag vet inte hur jag ska hinna med allt.

Jag ska på bio, jag ska fylla år, jag ska gå ut, jag ska planera lördagen, jag ska storstäda mitt rum, jag ska skriva ett tal, jag ska fixa en plansch, jag ska träna, jag ska på treårskalas, panik. Fast det mesta är roligt. Men ändå.

sometimes I feel like a motherless child

Jag måste bara säga en sak, sätt på ettan klockan 21 ikväll. Galan jag såg inatt, var så himla fin. Alla uppträdanden var helt fantastiska. Här är mina favoriter.



Justin Timberlake och Matt Morris - Hallelujah. En uttjatad låt, men dom gör den så fint och med så mycket känsla.




Christina Aguilera - Lift me up. Jag får rysningar.





Stevie Wonder - Bridge Over Troubled Water. En av mina absoluta favoritlåtar plus namnet Stevie Wonder - behöver jag säga mer?






Jennifer Hudson - Let it be. Så fruktansvärt bra!




Shakira - I'll stand by you. Så fin låt, och hon gör det med sån känsla.


För att se alla uppträdanden, så finns alla i hög kvalitet här. Eller kolla galan ikväll!

lift me up

Inatt ska jag se en direktsänd gala, Hope for Haiti, på tv. Den sänds från Usa och börjar därför om drygt en halvtimma. Jag kommer somna. Men det är för en god sak. Jag har inte bidragit med något än till hjälparbetet där nere, men jag har tänkt på det. Hela tiden. Så inatt ska jag inte bara se galan utan också skänka pengar. Jag tänkte skänka 50kr till Läkare utan gränser eftersom jag tror att dom kommer använda pengarna på ett bra sätt. Egentligen borde man skänka så mycket mer. Jag menar, jag har precis köpt massa nya kläder. Dom pengarna jag spenderat kunde ha hjälpt flera människor att hålla sig vid liv, att få läkarvård eller vad som helst. Men man gör inte det. Sålänge man själv inte blir lidande av att pengarna går till nåt annat så är det lugnt. Men ska man offra något är det svårare. Så tänker alldeles för många svenskar, även jag tänker så. Fast jag kanske inte riktigt vill erkänna det.

Men jag tror att det är så svårt att sätta sig in i hur situationen är för dom drabbade. Hade man själv varit med om tsunamin eller någon annan naturkatastrof, typ jordbävning eller liknande, så hade det nog varit en annan sak. Men det är så avlägset, även om det är så mycket bilder och nyheter därifrån just nu. Man förstår inte riktigt allvaret. Iallafall inte jag. Eller ja, jag förstår det ju. Men det är en sak att förstå, logiskt sett, och att verkligen inse. Jag är verkligen inte så insatt, följer varken tidningsartiklar eller tv-nyheter, och det kan vara en bidragande orsak till att jag inte är mer berörd. Och inte har bidragit med något.

Visst, man är en fattig student, men en femtiolapp är ju nästan ingenting. Och mer skulle man antagligen kunna bidra med. Det är synd att man inte lika smidigt kan smsa in ett klädesplagg eller två som man inte använder längre. Då hade det blivit mycket lättare att bidra.


Men åter till galan. Artister som Justin Timberlake, Beyoncé, Madonna, Christina Aguilera, Coldplay, U2, Stevie Wonder, Bruce Springsteen, Sting, Alicia Keys med flera kommer att uppträda. Massa kända skådespelare kommer också medverka på olika sätt. All musik som spelas (om jag har fattat det rätt) under den två timmar långa galan kommer läggas upp på iTunes för försäljning, och alla intäkter kommer att gå till hjälparbetet på Haiti.

Galan sänds inatt i TV4 bland annat, och imorn klockan 21:00 sänds den i SVT.


with wisdom, pow'r and love

gad. jag orkar inte med skolan, jag går och lägger mig alldeles för sent - alltid. jag hinner aldrig med att städa mitt rum, fast jag hinner vara inne på facebook tjugo gånger om dan. jag hinner inte åka och träna, men jag hinner åka och shoppa upp mina respengar.jag hinner inte med projektarbetet heller. fast jag hinner photoshoppa, skissa och rita i datorn.

jag måste få någon slags struktur på mitt liv.

kaos som innanför ett leende. kaos är granne med gud


don't you carry nothing that might be a load

those shoes

are some awesome shoes, they reign

from heaven above

with shoe-strings, heels, fake skin

my shoes are some awesome shoes.

(melodi: Awesome God)

 

 


 

heh, jag har köpt nya skor som ni kanske listat ut. perfekta vinter-finskor, och billiga var dom också. 125 spänn!!! jag hittade två svarta klänningar också, en sammet (75kr) och en spets (100kr). och en svart högmidjekjol (50kr).  allt detta (skorna inkluderade) kostade 350kr sammanlagt, jag älskar rea!!! det var 75% på hur mycket som helst på Monki, jag ville köpa allt. typ.

 

nu ska jag ta mig något att äta även om jag är proppmätt efter alla bullar och muffins vi fick på Macforum. trevlig eftermiddag, dumt bara att missa en del scemu. men jag hoppas jag kan jobba en del nu i vår.


ease on down, ease on down the road

dagen har varit sjukt lång, först skola och sedan rep, rep och åter rep. det har varit öppet hus på fässberg och vi passade på att repa lite. så värst effektiva var vi kanske inte .. mindre än halva klassen var där. men lite fick vi spelat iallafall och jag är helt slutkörd i rösten. jag måste verkligen träna upp den lite mer. och börja sjunga rätt. äh,


klockan känns mycket mindre än vad den egentligen är, kan bero på att jag kom hem klockan åtta. nu ska jag ta en macka och sedan sova!

Ease on down - Michael Jackson

I'm that star up in the sky

Jag har nu ägnat några timmar åt att skapa nya kategorier, läsa igenom mina gamla blogginlägg för att se vilka kategorier varje inlägg kan passa i, och satt dom i närmaste kategori. Inget lätt jobb, men sånt får man ta när man inte fixat sånt innan. Nu ska jag förhoppningsvis få lite bättre struktur på bloggen, och vem vet - en ny layout kanske är på ingång? (det sa jag iförsig för ett halvår sen också, men ändå)

Iallafall, så märker jag att jag var mycket mer positivt inställd till det mesta för typ ett halvår sen. Man kastas liksom tillbaka i tiden, vilket väl är sådär bra. Man kommer ihåg händelser och undrar lite varför det inte blev något av det, och så vidare. Vart tog allt vägen, liksom? Fast det är nog bara kylan som spökar. Jag mår inte bra av mörker. Jag längtar så sjukt mycket till sommaren, värmen och glädjen.

sommar


you know I want ya

jag kan inte sova - är inte förvånad. jag sov till tolv idag, har legat i sängen en timme och vilat vid fyra, och har inte gjort ett dugg på hela dan.

ibland slår det mig - vem fan bryr sig om sånt jag skrev nyss? meningslös fakta som inte säger någonting, egentligen.

äh. till något lite mer intressant (fast kanske inte ändå - jag tänker inte skriva så att någon fattar vad det är jag skriver om, precis som jag brukar när det kommer till sånthär). jag måste göra något åt något snart, så att jag kan hitta nya vägar. herregud, jag orkar inte älta, det finns inte ens något att älta. jag vill bara få det att försvinna, men jag måste göra något åt det för att det ska göra det. tänk om det inte alls försvinner, utan blir tvärtom? skitsamma. fast ändå inte.

nu skiter jag i det här och går och lägger mig. somnar jag precis nu hinner jag ändå sova i åtta timmar innan klockan ringer.


godnatt (igen)!

skicka brev är så lätt, men då måste adressen va rätt

natt


en av årets hittills mest meningslösa dagar, har inte fått gjort ett skit. men vad gör man. jag har ju inte mått toppen heller, får skylla på det. skola blir det imorn, no matter how I feel. åtminstone för att prata med min lärare. nu ska jag sova, godnatt

the girl who's hard to get

Vilken meningsfull dag. Jag har suttit halva eftermiddan och spelat Rise of Atlantis och nynnat på Shipoopi.

Jag har inte så ont i magen längre, fast jag börjar känna något i halsen. Hoppas det inte blir något. Jag har ingen lust att vara sjuk.

bionic

idag är jag hemma, mår inte så bra. skönt att sova länge, mindre skönt att Filip drar hem massa kompisar som jag aldrig sett förut. jag vill ju ha det lugnt.


jag har verkligen inte kommit in i skolrutinen efter lovet känns det som. har ingen koll på nånting, orkar inte kolla upp det, orkar inte plugga och så vidare. jag skulle kunna plugga en massa nu när jag är hemma, men jag vet inte vad. jag städar mitt rum istället. det är också nödvändigt.

det är denhär tjejen jag målade av igår. Christina Aguilera. ganska nöjd med resultatet, faktiskt :) Fast ansiktsuttrycket blev lite annorlunda.


if you want my loving

Idag fick jag enorm lust att måla, något jag inte gjort på år och dar (typ?). Eller, det kanske snarare är rita jag gör. Jag måste börja göra det oftare. Jag har en hel målarlåda som står under mitt skrivbord, som jag fick på en födelsedag en gång. När jag fyllde tio, eller nåt. Det finns oljefärger, akryl och nåt annat, typ akvarell. Det finns pastellkritor i hur många färger som helst, färgpennor och annat smått och gott. Så har jag ju också fem kolpennor som jag köpte en gång. Egentligen tycker jag det är roligt att rita och måla, när jag var liten ville jag bli konstnär, men jag har aldrig tiden och orken. Jag tänker aldrig på att jag kan sätta mig och rita om jag inte har nåt att göra. Och det är synd, för det är ju så kul.

Det här är resultatet av två timmars skissande. Jag har målat av en bild. Ser ni vem det är? ^^


paint the silence

jag vill måla. vara kreativ.

avatar vill jag se, och vara grym på allt.

magen gör ont. ska göra en temporär affisch. nu, till öppet hus på onsdag. huvet gör med ont. fast anaam har skaffat facebook, så det är okej.

but I never had you

jag har haft min första naturkunskapslektion nu imorse. segt med ingen sovmorgon, men det är bara varannan vecka fick vi reda på :) det blir lite sovmorgon på tisdagar också, me like!

jag skickade in en jobbansökan till Liseberg i typ fredags, och dom har redan svarat! jag ska på gruppintervju. det trodde jag inte. inte så fort, iallafall. det gjorde mig glad, även om det är typ 5000 andra som också söker dit. meeen, gruppintervju är iallafall ett steg på vägen :)


nu ska jag till skolan igen. cheers!

I'd rather be a sparrow than a snail

apatisk
pocahontas
johan falk
tekakor
förlitefika
neytiri
sängsängsäng
abstinens



clementinklyftor och jordnötter, var finns det jag vill ha?


sommar,gemig

you can leave your friends behind

Hela dagen idag har känts konstig. Eller, det har känts som om klockan har varit mycket mer än vad den faktiskt var. Men det har varit en mysig eftermiddag och kväll, med överraskningsmiddag bland annat. Nu är det dags och sova, godnatt!

there she flies

jag sitter och skriver om min tro. en sista uppgift i religionen. det är så himla svårt, så svårt att formulera sig, att sätta ord på sina tankar, att få med det väsentligaste, det går inte.

jag vill ha juni nu, jag vill ha bal, student och grekland. jag orkar inte. men att fylla arton om knappt två veckor är inte så illa. det får duga för stunden.


glitter mixed with rocknroll

Har suttit halva kvällen och redigerat lite bilder. Men istället för att lägga upp dom en och en som tar en eeeevighet nu när jag redan har hållit på att somna i en timma ungefär, så gjorde jag en snabb liten GIF av dom.

enjoy :)


God bless the child

Det där med födelsedagar kan vara skumt ibland.

Under dom kommande fem dagarna fyller fyra utav mina släktingar år. Faktum är i princip alla våra födelsedagar ligger klumpvis. Såhär är det.

Nu i Januari ser det ut såhär.
Imorn - farmor
Onsdag - moster
Torsdag - morfar
Lördag - kusin

Ungefär likadant är det i november. Då fyller min pappa år på samma dag som min kusin, medans min bror fyller år dagen efter.

I april fyller min andra bror år fyra dagar innan min farfar.

Jag är en av få som sticker ut. Jag ligger mittemellan, med mitt datum den 27 jan. Närmast efter kommer mamma den 18. Fast det är bara för att jag föddes för tidigt. jag skulle kommit den 14e - fyra dagar innan mammas.

crimson and clover

Just nu skriver jag en svenskaredovisning, dricker Pepsi max och lyssnar på Goldfrapp. Ser framåt mot en greklandsresa, det är endast fem månader kvar. Helt ofattbart. Snart går jag inte i skolan längre.

ett fyrkantigt spel gör att allting blir fel

Något slog mig nyss. Jag är så sjukt trött på Facebook. Jag funderar seriöst på att stänga av den. Inte för alltid men för en vecka eller två. Bara för att slippa det ett tag. Fokusera på annat. Fatta vad skönt det hade varit!


a sunday kind of love

http://www.zuguide.com/image/Justin-Cooper-Liar-Liar.5.jpgOkej, dags för en kort liten uppdatering om helgen.

Gårdagen var hur mysig som helst. Tre av mina fina vänner var här, vi spelade spel. Och gissa vem som vann… Jag är bäst :) Haha. Fast ni är bra ni med. Yasmin hade med sin nya systemkamera, och jag blir bara mer och mer sugen på att skaffa en egen. Jag gillar inte min kamera. Vi såg Liar, Liar också. är inte pojken helt sjukt söt?!


Idag var jag i kyrkan och åkte sedan hem. Eller gick, rättare sagt. Har inte gjort så mycket annat än läst ut min bok, ätit glass och sett på Almost Famous. Jättebra film! Jobbat lite på projektarbetet också, spelat in lite sång bland annat. Fast det låter som om jag är förkyld när jag sjunger? frustrerande. Hoppas det blir bättre sen när jag spelar in i skolan.

mickhead! ohyes.



sakta vi gå genom stan

Jag ska börja ett nytt, hälsosamt liv.


Sluta, eller åtminstone dra ner på sånt som jag äter alldeles för mycket av. Dvs kakor, godis och så vidare.

Börja träna oftare, och regelbundet. För att min kondition ligger på minus 33. Om man skulle kunna sätta den på en skala mellan ett och hundra.

Detta ska jag ta tag i, och jag ska ta tag i det direkt!


Eller ja, åtminstone så fort jag har ätit upp min Ben&Jerrys i frysen.

got to set you free

Det är märkligt.

Märkligt hur man kan vakna med den där numera inte så obekanta känslan. Fast den är starkare än den brukar. Och vad lite det krävs för att den ska försvinna, åtminstone för tillfället. En parentation av farmors syster och det brister. Totalt. Men tur är väl det. För lite tårar kan göra så mycket. Nu behöver jag glass.

I know that it's a wonderful world, but I can't feel it right now

Good evening, ladies
This is your captain speaking
We're about to attempt a crash landing
You're going down

i Oz får man grädde med äppelmos

jag har precis börjat kolla på trollkarlen från oz. det är så kul, alla repliker i mitt manus är precis likadana som i filmen, fast på svenska då. kan vara för att filmen är skriven efter manuset?


jag såg the wiz på jullovet också, eller typ två tredjedelar av den. den var helt okej, musiken var bra. men den var så sjukt lång så jag orkade inte se klart den. för er som inte vet, så är the wiz en modernare version av trollkarlen från oz. med bland annat diana ross och michael jackson i rollerna som dorothy och fågelskrämman. musiken är funkigare och helt nyskriven, i övrigt är historien i princip identisk. förutom att miljöerna är annorlunda, inte så sagolika. det är graffiti, metall och gula taxibilar istället för lilleputtar, träd och gröna ängar. det finns inte heller nån häxa.


nu ska jag fortsätta med tittandet :)

but many moons

Mary, Mary, quite contrary
How does your garden grow?
With silver bells and
Cockle shells and
Pretty maids, all in a row

I've got things to see to
I've got things to attend
The other day the cat ran away again
But the sunset is so beautiful this time of the year
I don't wanna go places, I just
Wanna be here

Long ago there was a man
His eyes were like the sea
He said he would come back
And bring the rainbow home to me

But many moons have come and gone
Since then, and now I know
That there is no dream beyond the flowers
From the seeds I sow


Rebecka Törnqvist

you and me could write a bad romance

tillbaka från en wonderful film. dom är så sjukt bra, stieg larsson-filmerna.

tänkte bara inflika att imorn, någonstans mellan dr.glasläsande och matlagande med fina vänner kommer glitter&glamourbilder upp. dom få jag har. stay tuned!!!



nu kallar sängen på mig. godnatt!

ni som kan, ni som kan, rooo

eeey nu ska jag åka. mamma har poppat popcorn, hemma. inte helt O-K.



jag är död, men



imorn får jag träffa my girls igen, förlängesen sist, missyou!!!


det blir nog par-tey. eller fekke. det lääär det bli. det enda det blir!



okej, jag är trött. heh
bye

sail on silver, girl. your time has come to shine

Dagen har bestått av scemu och kladdkaka, typ. Mysigt mysigt. Inte skolan, då kanske. Men det blir bra hoppas jag. Vi har kommit igång lite med trollkarln nu. Fast inte marknadsföringen.

Slopade planer på en skidresa till Åre blev det för en stund också, lite synd. Men men!

Ikväll blir det bio med mamma, underbara mamma. Ett luftslott ska ses och jag hoppas det blir supersupersuper.

by the way glömde jag bort en text i inlägget nedan, Simon and Garfunkels Bridge over troubled water är väl en av dom vackraste låtar som gjorts. Eller Sound of silence.


Extremt försenat kommer här lite bilder på mina julklappsinslagningar, lite stolt är jag allt!






bilderna vill inte sätta sig symmetriskt. men det får ni stå ut med. mest nöjd är jag med det sista, Filips paket. det innehöll en film, Inglourious basterds :)




cause I saw the end before it begun

I came across a blog. En blogg med ett inlägg där bloggerskan listade sina favoritlåttexter.

Jag tänkte göra samma sak, för det finns så många fina låttexter som jag kan relatera till, som berör mig på något sätt, eller som bara är så vackert skrivna.

Heart of Worship - Matt Redman
hela denna låt är så sjukt fin på engelska, jag älskar den.

"When the music fades
all is stripped away
And I simply come
Longing just to bring
Something that's of worth
That will bless Your heart"

Somebody Else - Anna Winblad
Min fina vän Annas egenskrivna låt, så himla fin. Ibland är det så det känns.

"I just wanna be myself
Try to be the girl I am
But it's hard to be someone
I try to talk but not that loud
Try to sing, but then I cry
It's hard to be someone"


Soar - Christina Aguilera
Fick en helt ny mening för mig i höstas. Den ställer precis dom frågorna jag behövde höra just då. Och fick mig att inse vad jag skulle göra. Så otroligt stark text. Det är något av det viktigaste här i livet, att vara sann mot sig själv.

"When they push, when they pull
Tell me can you hold on?
When they say you should change
Can you lift your head high, and stay strong?
Will you give up, give in when your heart's crying out that it's wrong?
Will you love you for you at the end of it all?
"

The voice within - Christina Aguilera
En annan låt som jag förknippar med en speciell händelse i mitt liv. Som gav mig styrka just då.

"Young girl, don't cry.
I'll be right here when your world starts to fall
Young girl, dont hide.
You'll never change if you just run away
When you're safe inside your room you tend to dream

Of a place where nothing's harder than it seems."

Orange sky - Alexi Murdoch
Den här texten tycker jag om, det är en sån text som fastnar. Särskilt sista textraden.

"I had a dream I, stood beneath an orange sky
With my brother standing by
And here is what I know now
goes like this
In your love, my salvation is in your love"

Man in the mirror - Michael Jackson
Jag kommer ihåg när jag först lyssnade på den här låten, på riktigt. Det var i somras, några veckor efter Michael Jacksons död. Jag hade lyssnat på den här låten innan men aldrig riktigt lyssnat på texten. Men så gjorde jag det en dag, och jag tyckte den var så stark, så fin. Jag tycker om många av MJs texter, men den här står ut. Den stämmer så bra.

"See the kids on the street, with not enough to eat
Who am I, to be blind, pretending not to see their need?
I'm starting with the man in the mirror
I'm asking him to change his way
No message could have been any clearer
If you wanna make the world a better place
Take a look at yourself and make that change"

Anna - Hello Saferide
Den här låten är så söt. Det är en textrad som inte är så speciell egentligen, men som med hjälp av arret, känslan i hennes röst och dramatiken gör att jag blir berörd varje gång.

"And she'd never have to know what it's like when your heart breaks"

Jag ger dig min morgon - Håkan Hellström
Han har inte skrivit denna, men det är hans version jag har hört. Och den är så fin.

"Om du var vaken skulle jag ge dig
allt det där, jag aldrig ger dig
Men du, jag ger dig min morgon
Jag ger dig min dag"

Nåt för dom som väntar - Joakim Berg
Den här är tydligen inte heller Jockes från början. Men fin är den.

"Vi som krossas, krossar och går på
små späda barn
med hjärtan som elefanter"

Lady - Regina Spektor
Regina har jättemånga fina låtar. Men denna är en av mina favoriter. Den är så lugn, harmonisk och fin.

"Sings so soft as if she'll break, says
I can sing this song so blue
That you will cry in spite of you
Little wet tears on your baby's shoulder"



Nu blir det här inlägget alldeles för långt. Det finns så himla många fina låttexter, det är helt omöjligt att nämna alla. Men andra som har fina texter som jag kommer på just nu, är James Morrison, James Blunt och Jason Mraz. Bland många andra.

Vilka är era favorittexter?

vi traskar till en trollkarl

Det har varit sjukt kallt idag. Som alla andra dagar. Så när jag var hemma på håltimman bestämde jag mig för att göra varm choklad. Den blev sjukt god! Jag tänkte lägga upp receptet här, för det var ingen vanlig varm choklad. Det är hämtat ur min mammas underbara bok 100%choklad. Testa, det är helt underbart!

Choklad à la Mexico 3 muggar eller glas

3 msk kakaopulver
3 msk muskovado- eller farinsocker
ca 1/2 tsk chilipulver, grön jalapeño (fast jag hade ingen hemma, så jag körde med kanel, ungefär en tsk. det blev sjukt gott!)
1 dl vispgrädde
6 dl vatten
1-2 dl vispgrädde till, om man vill ha att toppa med.


1.
Blanda kakao, socker och chili eller kanel i en tillbringare. Rör ut det till en smet med vispgrädde.

2. Koka upp vatten och häll över under omrörning. Smaka av, häll upp chokladen och toppa med vispad grädde.



Jag körde utan grädde på toppen, för det hann jag inte fixa. Inte världens nyttigaste choklad, kanske, men så himla god! Det räckte till en gigantisk mugg och man blir rätt mätt efter.


jag lånade min pappas tigermugg, den är inte så liten, heh. jag älskar stora muggar!


truth be told simple and bold, I think you're special

Jag är uppe, inte alls trött. Jag tror jag ska börja gå upp när klockan ringeroch inte snooza en timma. det blir så stressigt då. får se hur det går!

watching you walk away

imorse var min bror spårlöst försvunnen. dock kom han tillbaka vid tvåtiden.

idag hade jag tänkt att plugga hela dan. istället blev det persisk mat, kulturfest och gladiator plus lussebullar och kattkel hos anton.

jag har en halv bok att läsa ut tills på fredag. dumma, dumma mig. plus ett brev till min lärare. och en cellostämma att lära mig tills imorn.

jag hade en dröm, inatt. som kändes väldigt väldigt väldigt bra. men ändå inte.

all I'd want is you to be my sweet honey bee

Igår fick jag två oväntade biobiljetter på posten, en glad överraskning! Förhoppningsvis klirrar det till i kassan snart, också.


Jag har så himla mycket jag vill hinna med innan skolan börjar om tre dagar. Det är inte okej.

and I want those scalps

Nu ska jag sova. Imorn ska hela dagen ägnas åt projektarbete, plugg och musik.


Godnatt!

it's the end of a decade, and the fireworks are through

Nu när det nya året är här gör alla sammanfattningar av året som gått. Jag tänker hellre framåt, på året som nyss börjat. Det är mer spännande. Fast också mer läskigt. För 2010 vet jag inte hur det blir, 2009 vet jag redan hur det slutat. Fast det blir nog en liten sammanfattning ändå. Här är lite stämningsfull musik också, medans ni läser.


2009 var året
då Hönö inte kändes så magiskt som det brukar. då man insåg att man så smått börjar bli för gammal för läger. Då jag fick mitt första, seriösa, jobb som broilare på BK. Och då min möjliga framtida karriär som barnkörsledare tog form.

2009 var året
då jag fick en egen dator. Då jag började träna. Då jag tröttnade på min nästan-systemkamera. Då jag som några miljoner andra skaffade Spotify och hela mitt musikliv förändrades.

2009 var året
då jag var ensam ett helt fullspäckat sportlov. Då jag hela sommaren pendlade friskt mellan skärgården och fastlandet och därmed hade huset för mig en del. Då jag så smått insåg värdet av att ha en fast punkt i tillvaron, och värdet av min underbara familj.

2009 var året då jag upplevde det danska nattlivet och sov fem timmar på två nätter. Då jag beslutade mig för att sluta med cellon. Då jag började spela i lovsångsband.

2009 var året då jag gick in i väggen, flera gånger, på grund av skolan. Då min längtan att åka utomlands växte sig enorm och resulterade i planerande av en Greklandsresa efter studenten med mina tjejer.

2009 var året
då allting verkade ta slut. Då våran kära Sten slutade, med det den gamla tjejgruppen och inget skulle bli som förr. Då det fälldes fler tårar än någonsin i Bifrost. Då treorna tog studenten och vi blev störst på skolan. Då en av världens bästa musiker gick ur tiden.

2009 var året
då jag desperat försökte sluta tänka men bara åkte på det igen. Och igen. Då jag åt middag på HRC för första gången. Då en spontan roadtrip till gamla nostalgiplatser vände allting uppochner.

2009 var året
då alla utom jag fyllde arton. Då folk började skaffa körkort och åkte på Roadtrip till diverse ställen. Då jag fick i mig alldeles för mycket vin för mitt eget bästa. Då jag firade en svartvitgrön Halloween med underbara människor och det resulterade i en fyrtiofemminuters film.

2009 var året
då många av mina vänner skaffade sig respektive. Då jag också skaffade mig respektive, om än bara för en liten kort stund. Då jag kom underfund med vad som faktiskt är viktigast.

2009 var året då jag upptäckte How I Met Your Mother, Sia, återupptäckte Aristocats och spelade Klezmer. Då jag och Maja skrev en hyllningssång till Sten. Då alla lärare blev mammalediga. Eller pappalediga.


Jag har säkert glömt tusen saker som hänt. Och jag tänker inte lägga upp massa bilder från året som gått, för det orkar jag inte. Däremot kommer här några mysiga videoklipp, några har ni nog sett förr medans andra aldrig har sett Internets ljus.


våran fina lilla Halloweenfilm!

 

 

 

Hönöfilmen, återigen. <3

 

 

Och till sist en lite random film med bilder och filmklipp från nyår!

 

 

Tjena vilket långt inlägg det har blivit. Meeen, enjoy!!


hooked on a feeling

Gott nytt år!!!

Hundrafem olästa inlägg på bloglovin, tolv mejl och tjugofem notifications på facebook senare är jag hemma från Idre. Har varit där i fem dagar och åkt skidor och haft det mysigt (när vi inte har frusit). Trettio minusgrader och en meter snö har dagarna bestått av, i ett kallt sporthotell fyllt av vänner. Sömn har det inte varit mycket av så jag ska passa på att sova en lång stund inatt. Bilder läggs förmodligen upp under morgondagen.


Godnatt.

RSS 2.0