som en sång någon sjöng, längesen i december.

Jag sitter här, funderar.

Är egentligen inte sugen på att skriva något. Men jag gör det ändå. Så det kommer nog att bli ett aningen flummigt inlägg. Eller tråkigt. Större chans för det sistnämnda. Vad händer om man skulle koka Pepsi? undrade jag i helgen när jag satt med mitt Pepsiglas och det stod ett ljus på matbordet. "Då blir det Coca Cola!" utbrister pappa. Så klock, passade perfekt just där just då och jag fick ett skrattanfall. Min familj är så skön ibland. Och jag tror inte jag visar min uppskattning så ofta. Mot dom. Jag är nog mest sur och tjatig hemma. Så känns det iallafall, kanske för att jag mest reflekterar över det faktumet när jag är sådär sur och tvär. Det är inte sånt man tänker på när man är på gott humör, direkt. Och så har vi friluftsdag imorgon bara för att byta samtalsämne - eller ska jag säga bloggämne? - sådär lite snabbt. Det känns inte sådär jätteroligt, särskilt inte om det kommer regna lika mycket då som det har gjort idag. Usch. Anastasia är en av mina favoritfilmer, iallafall när det kommer till tecknat. Musiken är bra. Det är andra avenyn idag, också.

Orka.

Huvudet känns lite för tungt för att jag ska skriva mer.

Puss

le petit nègre

historia.totalt opepp,

familyguy om en halvtimma!

himmelsgrått

Höstdepression. Here I come. Om man nu kan kalla det det.

öken
fastän dagarna är fullspäckade
händer ingenting
löven faller och så även känslan.
take me back, eller spola fram
för jag vill inte nu.
väntar på den totala omställningen
väntar på stormen som skakar om tillvaron
väntar

 öken.... men i min trädgård är det visset, mörkt och kallt.

Det finns inget värre än när man vet att man har svikit någon som står en nära.
Jag har hittat en jacka. Men inte vilken som helst. Utan en sån som jag har velat ha i minst två år nu. Ända sedan dom blev populära, och jag vet att alla har korta skinnjackor just nu men det är ju så snyggt. Så en sådan ska jag införskaffa. Fast det finns ett mindre problem - eller två, rättare sagt.

Vilken färg ska jag ha? Mörkgrå, eller svart? Den mörkgråa passar bättre med mina stövlar. Men jag ska nog köpa nya skor också, och den svarta är nog lite snyggare. Jobbigt. Den finns i brun också. Men jag är nog inne på grå, eller svart.

Sedan vet jag inte vilken storlek. 36 brukar jag ha, och den passar jättebra, men 38an är lite rymligare och lite längre men också lite, lite pösigare. Fast 36an är nästan för kort.

Jackan är i skinnimitation. Men en snabb koll på hm.com har fått mig att tänka om lite, kanske ... Om man skulle satsa på en i äkta skinn istället? En investering som med all säkerhet håller längre än imitationen. Och den såg snyggare ut också, enda kruxet är att den är dubbelt så dyr. Men kanske, kanske, kanske :)

Gud, vad jag känner mig ytlig :)

Puss

Nu är jag hemma efter en lång scemulektion. Fast dom är ändå rätt så chill, man anstränger sig inte så jättemycket. Och bäst av allt, jag är ledig imorn!

Jag tror att morgondagen kommer bli rätt mysig. och framför allt, INGEN HÅKAN ;D Jag har aldrig riktigt förstått hysterin kring honom. Ärligt talat.

Även om jag precis har införskaffat några av hans låtar. Men det räknas knappt :)

Stanna världen, snälla? Jag vill kliva av.

Ungefär så känns det. Skolan tar död på mig. Jag orkar inte ta tag i nånting och sen får jag ångest över allt jag inte har tagit tag i.


Jag tror jag behöver ändra på något i min tillvaro. Men vad?

Oh, take me back to the stars.

En glad överraskning väntade på mig i brevlådan igår när jag kom hem från skolan. En glad överraskning bestående av några foton och ett litet brev. Denna glada överraskning förgyllde min dag. Denna glada överraskning kom från en underbar människa som tillbringade våren här i Mölndal men nu bor i Örebro. Gissa vem?


I övrigt har gårdagen, och dagen, varit väldigt sega. Det är härligt att se att alla vi esteter är så engagerade på Naturkunskapen, alla är så pepp på tisdags- och fredagseftermiddagar! (Jag hoppas ironin framgår.)

Nu är iallafall skoldagen över och om tjugo minuter ska jag ha ätit, gjort mig i ordning och begett mig av mot Mölndals sjukhus. Inte sjukhuset utan hållplatsen. När jag har kommit hem har jag franskaglosor och svenskaläxa tills imorgon.

En ljuspunkt i tillvaron är iallafall fredag när vi är lediga. Tack Gud för Bok- och biblioteksmässan! Dock kommer inget gott som inte för något dåligt med sig. Jag har friluftsdag nästa onsdag, orientering. Gud så kul. NOT


So long, suckers.

bragokex och tablettask

Konstig helg.

           Var med Anaam och Anna på fredagskvällen vilket inte visade sig bli som Anaam riktigt hade tänkt sig. Kan inte säga att jag är väldigt förvånad, men vad ska man göra? Stackarn. Så vi stack hemåt tidigare än planerat, och då passade jag på att svänga förbi After Eight där jag snabbt blev indragen i andakten. Snäll som jag är kunde jag inte säga nej, fast jag börjar bli trött på att spela och sjunga på andakter efter dom senaste veckorna. Men ett riktigt vredesutbrott precis innan kombinerat med förkylning och att jag var rätt trött resulterade i en inte så väldigt lyckad insats från min sida. Minst sagt.

           Efteråt hade jag aningen svårt att slappna av (trots Olles hjälp vilket jag tackar för). Humöret var inte riktigt på topp under resten av kvällen om man säger så.

Igår var det då dags för Strandgården vilket innebar väckning ungefär klockan sju. Och mitt tillstånd kvällen innan bidrog inte riktigt till att jag var så väldigt pepp. Jag var extremt trött, natten hade knappt inneburit någon sömn på grund av hals och näsa. Så kort sagt var jag lite ur balans. Faktum är att jag inte tror att jag har mått så dåligt på väldigt länge. Men jag lyckades samla ihop mig, trots allt, och så åkte vi.

Efter en stund vid den underbart vackra Strandgården vid havet utanför Halmstad började humörkurvan sakta men säkert peka uppåt, och lagom till barnmötet mådde jag rätt så bra igen. Barnmötet var glädje, jätteroligt!


Så en sammanfattning av helgen. Det har funnits väldigt många dippar, men också några toppar. Hoppas eran helg har varit bättre :)

Chain of fools

SceMun igår, jag gillade den. Våran klass är ändå sjukt rolig ibland. Särskilt när vi ska sitta och spåna idéer tillsammans. Intensivveckor, ta mig tillbaka <3

Idag gillade jag inte riktigt lika mycket. Illa, illa, när man försöker undvika någon och det misslyckas katastrofalt. Ännu värre när personen ifråga är klassföreståndare och har tillgång till hela vår skolgång på datorn (inklusive närvaron). Pinsamt värre.

Iallafall är det nu helg, äntligen. Träffa några tjejor ikväll, några underbara sådana och imorgon bitti blir det änna läger för hela slanten. Strandgården. Det blir mys!

En annan tanke som har slagit mig är att nästa vecka ligger inte mindre än två av mina vänner på operationsbordet. Lite hemskt sådär, om något inte skulle gå som det borde. Men jag skänker extra många tankar till er, mina änglar.

Sen så vet jag inte riktigt vad som händer. Ibland är jag så säker, men ibland undrar jag. Det är inte lätt, speciellt inte
när det är svårt. Just nu är jag säker men jag känner mig själv :)

That's what friends are for

Det är så ibland, att jag orkar bara inte. Orkar inte vara mellanhand i allting, orkar inte vara den som alla vänder sig till när något inte stämmer. Orkar inte vara den som alltid får dåligt samvete, för att andra inte tänker efter, för det är alltid jag.

Alltid jag som måste fixa allting, alltid jag som får ta ansvar för att allting löser sig.

Det tär på en att vara snäll, att vara en bra kompis som inte sviker när vänner behöver en är inte alltid lätt. Men jag gör mitt bästa.

Honungste

Jag känner igen det så väl. Det där som kommer krypande, det börjar svagt. Men snart blir det starkare och starkare, såsmåningom blir det irriterande och till slut är man framme vid antiklimax. Halsontet. Som leder till förkylningen.

Varför nu? Jag orkar inte bli sjuk. Inte nu. Man missar så mycket, även om man bara är borta en dag eller två. Jag vill inte bli sjuk!

Kungen badade två gånger i sitt liv. Endast

Nu är det tisdag, och imorgon är det onsdag.
Det innebär att jag har franskaläxa, svenskaläxa och samhällsläxa tills imorgon. Det tycker inte jag är så kul. Men en glad överraskning väntade mig när jag kom hem, min morfar hade skickat godis på posten till oss, och jag fick en påse med bilar. Genast blev tanken på att skriva en franskauppsats, att läsa om globalisering och att svara på frågor om Odysséen inte lika grymt deprimerande längre. Jag tycker om min morfar. Han hade by the way varit med i Östgötacorrespondenten också (en tidning) som han hade skickat med.
       (Jag tror att artikeln var det främsta skälet till att han skickade brevet, men godis är ju ändå godis och han lyckas förgylla min dag, så varför inte? :D)


Dagen har varit lite sådär allmänt seg. Fast inte så extremt, faktiskt. Vi slapp vara ute på gympan och körde någon lek som påminde om brännboll istället, den var riktigt rolig när man äntligen förstod den. Det är ju bra att vikarien inte förklarar alla regler innan man börjar spela. Hm.

Sen började vi repa med vårat soulband eller vad man ska kalla det, det var kul, fast det hade nog varit ännu roligare om jag hade kunnat låten. Haha, men det blir det ändring på tills nästa gång.

Historian var bara elände, bokstavligt talat - jag säger såhär: Jag är rätt glad att jag lever nu och inte på 1600-talet!

Och till slut var det dags för dagens höjdpunkt - NOT - , Naturkunskap. Men tro det eller ej, idag var det faktiskt helt okej :) (det rimmade visst, btw) Vi labbade, tände eld på massa olika salter. Typ kopparjoner. Och lågan blev grön. Och det var coolt.

Ha de gött alla som inte behöver plugga massor tills imorn (ni andra också för den delen)

Puss!

Håll med om det, folk och fä.

Jag är så glad! Tacksam över mina vänner, tacksam över mitt liv. Kan inte bli bättre, känns det som just nu :)

Mysiga höstpromenader är det bästa som finns ibland. Och då ska det helst vara med Ayrin, och så ska vi prata om framtiden som vi alltid gör. Det gillar jag. Och Vista, fast jag är så extremt trött. Det är underbart ibland att bara kunna vara, lyssna och träffa sköna människor. Puss på dagen, den har varit mysig och jag är på toppenhumör.

Jag avslutar med att säga som Nationalteatern, Livet är en fest!

Bowling for Columbine

Hemsk dokumentär, USA är ett sjukt land.

Men poängen med rubriken är att jag var och bowlade igår. Det gick väl hyfsat, ungefär, en strike fick jag in iallafall :) Sen var det mys i kyrkan, med andakt (som gick bra, ända tills näst sista låten, haha) och mycket snack med mysiga tjejer.

Förövrigt känner jag att min skrivarinspiration inte är på topp just nu, precis som min röst, så mina blogginlägg just nu blir ungefär: det här har jag gjort, punkt. Kanske någon liten reflektion över hur det var också. Men mest faktabaserat och inte särskilt personligt.

Men ni får stå ut. För tillfället iallafall. Jag funderar på att åka till Redberg ikväll, det blir nog rätt mysigt. Vad har ni för planer en lördag som denna?

Take care.

It's cold around me

Literally.
Jag fryser som en gris.

Om en halvtimma bär det iväg mot aktiviteten för att bowla. Det ska bli kul :)


Har återhämtat mig lite från tröttheten efter naturkunskapen nu. För det är ju helg! Me love.

wei.

Något jag hittade på en annan blogg. Det lät som en rätt bra idé, man ska skaffa en bok som man skriver i varje dag. Typ dagbok. Och så ska man ha med alla dessa grejer, skriver upp det här mest för att jag ska komma ihåg det :)

Ha tre rubriker, Bra, Tack och hjälp
BRA
- Skriv minst tre bra saker om dig själv varje dag
- Det kan vara för att man städat, eller hoppat över städningen
- Försök skryta om hur bra du är
- Om du inte hittar något kan du välja något enkelt som "idag var jag bra för att jag inte tog det personligt när kvinnan i kassan på ica var sur" eller varför inte något annat som " slog inte ---- på käften fast han var otrevlig"
TACK
- Här ska man skriva om sin tacksamhet
- Skriv allt du känner att du varit tacksam för
- Det kan vara "tack för att jag har någontans att bo" "tack för att jag får ge kärlek till dem jag älskar"
- Om allt känns skit så skriv då hellre "tack för att den här jävla dagen äntligen är över" istället för ingenting...
HJÄLP
- kan också döpas till "jag behöver"
- har du svårt att sova på kvällarna för oro för morgondagen så kan detta va ett bra knep.
- skriv allt du känner att du behöver hjälp med
- ex "hjälp mig att bjuda ut -- imorgon" eller "hjälp mig att känna att jag duger"
- Genom detta kan man få mod att våga. Om du skrivit dett aett tag så kan du se att det hjälper.
MINDRE BRA
- Efter 3-4 månader efter du börjat boken så sätt till denna rubrik.
- Sätt denna rubriken först för att inte avsluta dagen med något negativt
- Skriv här något om det var något under dagen som du kunde gjort bättre.
- Försök inte leta upp något om du inte kommer på något, det är bara positivt
- Skriv inget som tex "jag var dålig idag på föreläsningen" skriv hellre "lssnade inte på föreläsningen, satt mest och tänkte på annat"
- Fråga dig själv frågor "borde jag be någon om ursäkt?" "Var jag självisk idag?"

Det gör ont ibland, svårt att hitta fram

Play that funky music är klappad och klar. Och ingen mer Gemuläxa tills imorgon, jag är glad.
För när man har dåligt samvete för att man råkade (ehrm) försova sig och inte kom ut och sprang en mil som man skulle, då får man passa på att göra lite annan nytta.

Som plankningar, till exempel. Dom kan vara lite jobbiga, speciellt när basgångens E är sådär en kvarts ton högre än E-tangenten på min keyboard. Men jag lyckades!. Nu har jag bara min trestämmiga rytm kvar att skriva tills på tisdag, jag funderar på ett kontor som miljö. Tangentknatter, en klocka som tickar och en telefon som ringer? Får se hur det går.


Men jag vet inte vad jag ska ha på mig imorgon. Det är ju fotografering i skolan, och jag har ingenting! Iochförsig har jag det. En hel garderob full med kläder, även om det mesta ligger utanför. Men inget tänkbart. Och jag har inga pengar heller så att jag kan köpa något. Men jag hittar säkert nåt.

See you later. Puss

Våran pastor äger Skara sommarland.

Intensiv dag. Men åh, så kul!

Dom nya konfirmanderna (plus vi ledare) är ett riktigt skönt gäng. Haha, även om vi är ungefär lika många ledare som konfirmander. Det här bådar gott, jag tror onsdagarna kommer bli väldigt roliga framöver :)

Vi körde massa lekar. Tidningsleken, tuttifrutti fast med evangelier istället för frukter (haha, sten), krax brax tax, och leken där man ska flytta runt om påståendet stämmer in på en. Och jag svettades som en gris. Och sen var det talkshow, SJ. Sten och Johanna. Och jag förstod äntligen vad alla menade med Bert Karlsson. :D Inte okej. Haha, men det är lite kul faktiskt :) Haha, och så manskören. Oslagbara.

Yes, en lyckad kväll helt enkelt!Skoldagen var seg. Men en höjdpunkt var att Lala och Ayrin nu är hemma igen, I've missed them! <3 Skönt att ha er tillbaka, sötnosar :)Till sist så vill jag bara påminna alla om att jorden faktiskt inte har gått under idag. Tack för det!

äpplen.

Palla

What goes around comes around.

Idag är en seeeeeeeeg dag.

Kreta var underbart, alldeles för underbart. Matte, Naturkunskap, Gemu, Arrko, Inså, allting sköljde över mig som en kall våg igår eftermiddag. Hemskt, att en vecka av njutning inte kan njutas av utan att resultera i fem veckor av obarmhärtigt slit för att komma ikapp. Och jag som var skoltrött redan innan.

Tur då att det finns diverse guldkorn i tillvaron som gör mörkret mindre mörkt. Ett av dom är min trehundragrams chokladkaka från Milka som jag köpte på flygplatsen i Chania i förrgår. Utan den vet jag inte vad jag hade tagit mig till.

Take care, mina vänner. Take care.

Var allt bara på grund av mig?


En fråga som kom upp i mitt huvud igår kväll. Och jag vet inte riktigt hur jag känner för det. Positivt, eller negativt. Men i vilket fall är det rätt töntigt, faktiskt. Om det nu är så som det verkar. Ge upp allt bara sådär. Men det är ju inte jag som förlorar på det, så :)


Gårdagen var iallafall rätt mysig, på kvällen var jag först hos Anna och träffade tjejerna, mys <3 blev film och tacos. Och sedan bar det av mot Bifrost. Sånt skönt gäng, jag älskar er!

home, sweet home

Nu är jag hemma. Bara så alla vet. Och jag tänker inte berätta hur jag har haft det, inte just nu iallafall. PMS i kombination med trötthet efter en nästan fyra timmar lång flygresa är inte roligt. Tro mig.

Plus att jag har lite ångest. Eller nåt. Och en massa skolarbete (känns det som iallafall). Återkommer när humörsvängningarna inte svänger lika mycket neråt längre.

RSS 2.0