I give it away so easily

jag har nästan givit upp bloggen. har inte känt att jag har haft något att skriva om. men så tänkte jag att jag kan göra en liten resumé av året, vad som hänt och inte hänt och så vidare. jag började kolla igenom min blogg och insåg att jag skrev en förra året också. och det slog mig att jag har glömt bort hälften av alla saker som jag kom ihåg som speciellt för 2009, så för att inte glömma bort vad som hänt i år så kommer här nåt slags sammanfattning.


vår 2010. jag fyllde arton år och gjorde min debut i göteborgs nattliv, var ute fyra gånger på tre helger. ett personligt rekord. en av kvällarna försvann min nyinköpta jacka och jag var länge, länge, bitter över det. jag sov mig igenom sista terminen på gymnasiet och fick ägna dom sista två veckorna till att hårdplugga dygnet runt. jag fick en 120-säng i födelsedagspresent och det var nog den bästa present jag kunde få. vi satte upp en musikal, trollkarlen från oz, som slutprojekt i skolan. jag blev dunderförkyld och tappade rösten en vecka innan premiär. men jag blev frisk och alltihop var grymt kul. det var snökaos och rasrisk och tjugo minus ända fram till april. jag badade badtunna i frillesås. jag kompromissade och kompromissade och kompromissade ihop ett projektarbete som blev klart natten innan redovisningen och resulterade i ett (förvånande) mvg. jag åkte till berlin på klassresa i fem dagar. jag beställde en greklandsresa med två vänner. jag införskaffade en ritplatta och blev kär i min mammas kompis promarkers. det var bal på valand. jag tog studenten den första juni!

sommar 2010. denna sommar var både den bästa, och den värsta jag har varit med om. jag åkte till grekland, rhodos, med två fina vänner, en underbar resa. jag piercade mig fyra gånger i öronen. jag firade midsommar i våran trädgård med kubb och mys. jag missbrukade pepsi max. jag hyrde ett hus med fem vänner på hönö, ett hus som var så himla fint. jag var i danmark med hela familjen minus pappa. men efter det var allt jag hade sett fram emot slut. jag hade inget jobb och inget att göra, alla mina vänner var antingen bortresta eller jobbade, jag hade ingen aning om hur hösten skulle se ut och jag gick in i något slags kris. jag kom hem från grekland klockan fyra på morgonen till ett tomt hus och började gråta i en timme. jag låg inne i min säng och kollade på serier i flera veckor. orkade inte göra någonting. tappade lusten för allting. förutom att måla. jag ville ta tag i jobbsökandet men hade ingen energi till det. jag kände väldigt väldigt mycket för att bara åka iväg och lämna allt bakom mig. jag vände på dygnet alldeles för mycket. jag körde in i en parkeringsautomat och kvaddade halva bilen och skrev en låt om det. det enda vettiga jag åstadkom på cirkus en månad var nog att jag tog tag i att skapa mig en egen firma.

höst 2010. jag började hösten med en workshop för dom högsta hönsen i en kommun nära dig.. riktigt kul. sedan började vardagen för alla i familjen och helt plötsligt var jag ensam hemma om dagarna och helt plötsligt var det oktober och helt plötsligt fick jag jobb på min kusins jobb. med kontorsgöra, alltiallo, och liknande. jag började prata. allt började kännas bättre och jag klädde ut mig till min bror på en maskerad. jag målade fem av dom sju dödssynderna och tittade på planet earth. jag var på restaurang och åt med två fina vänner som födelsedagspresent. jag röstade i riksdagen för första gången och såg sverigedemokraterna ta sig in i riksdagen. jag började plugga två kurser som jag hoppade av när jag fick jobb. jag fikade väldigt väldigt mycket varje söndag. jag lyssnade mycket mycket på robyn. jag blev barnkörsledare, på riktigt, och slutade vara konfaledare. jag var i skövde en mysig helg med mysiga människor.

vinter 2010. det är svårt att avgöra när hösten övergår i vinter men någon gång i november, när första snön faller, är väl ett bra exempel. jag fortsatte jobba som alltiallo slash springpojke slash värdinna. jag lärde känna alkoholens värsta sidor och spelade ängel i ett julspel. jag gick upp rekordtidigt för att åka till varberg och sov rekordlänge en dag. kvart över fyra och solen hade redan gått ner. jag träffade en läkare och fick tabletter för min PMS, eller min PMD eller vad man nu ska kalla det. jag bestämde mig för att gå folkhögskola till hösten. jag fick en bebis i form av en iPhone som jag suktat efter hela hösten. jag gjorde ett skivomslag och sjöng på varje adventsgudstjänst i bifrostkyrkan. jag gjorde fem olika sorters julgodis och marsipanvattenmelonklyftor. jag köpte dyra skor och fick dyra stövlar i julklapp. jag började på en lista här på bloggen och slutade efter två inlägg, haha. jag gick nästan vilse runt sisjön och spelade in en cover på you raise me up. jag dansade med tre vänner och sjöng karl bertil jonssons jul med en vän. jag köpte två getter i julklapp. jag rimmade och tog kort och blev kär i Hipstamatic, en app till min kära lilla iPhone. jag blev erbjuden ett vikariat som piano- och rytmiklärare.


detta, mina vänner, är mitt år i ett nötskal! positivt på många sätt och många saker som jag för alltid kommer minnas. student, artonårsdag, första utlandsresan med vänner. men också ett år när allt vändes upp och ner och jag äntligen fattade vad som var "fel". den senare halvan ser jag som nåt slags mellanperiod, mellan allt som har hänt och allt som kommer att hända. man får väl ha en sån efter studenten.. nästa år ska det bli andra bullar! mina nyårslöften är att ta tag i mitt liv (och som det ser ut nu så har jag jobb åtminstone halva våren), söka folkhögskolor, komma på hur jag ska klara av min ekonomi och framför allt: börja träna! jag ser verkligen fram emot vad nästa år har att ge. jag avslutar med en bild på min bror på skidor ute på sisjön. over and out!
give a little time for the child within you

dom senaste dagarna.


the half blood prince

höstens hektigaste helg är över och nu kan jag slappna av. julpyssla och julbaka och göra julgodis. pynta granen och slå in klappar och äta pepparkakor och dricka julmust. så kanske julstämningen hinner infinna sig innan fredag för just nu är den obefintlig.

imorn ska jag dock upp supertidigt så jag tänkte göra mig en vörtbrödsmacka med ost, ett glas julmust och bädda ner mig i sängen med grotescogänget!

thriller

från ett kallt hus, till en kall bro, till en kall buss, till ett kallt hus, till en kall buss, till en kall klubb, till en kall bil, till ett kallt hus.


om ni inte redan har förstått det så fryser jag. jag har frusit hela dan. det är vinter och kallt och halt överallt. snart, snart, ska jag bädda ner mig i min varma säng och inte frysa längre. men först ska jag ta en macka eller två.

för dom som gick in i natten utan att hitta tillbaks
mys.

och en ny ring

my rings are from webster, they make their heads twirl

jag ligger visst redan efter i listan, haha! det får bli många inlägg imorn istället.

klockan ringer redan vid sju eftersom jag ska till en lågstadieskola och vara med på en rytmiklektion, spännande! jag ska vikariera lite som rytmik- och pianolärare efter jul och jag är sjuuukt nervös (inte minst för att jag inte kan spela piano, haha). så jag tar varje tillfälle jag kan till att förbereda mig. men himla roligt ska det bli.

dagtvå, min första kärlek.

min första kärlek. var ska man börja? den där som passade så illa in i mitt härliga lilla frikyrkoideal om att jag skulle träffa den rätta det första jag gjorde, hålla fast i honom hela livet och så skulle vi leva lyckliga i alla våra dar.


så blev det inte riktigt, det blev mest en himla soppa med förväntningar som aldrig infriades, i mitt huvud var han en person och i verkligheten var han en annan som aldrig levde upp till bilden av vad kärlek var som jag hade i mitt huvud. allt blev konstigt, fel, och helt förstört. mest för att varken han eller jag kunde vara speciellt öppna med varann. när det äntligen tog slut efter ett helskumt halvår tog det mig lång lång tid att komma över det, just för att det hade blivit så fel, det spräckte min bubbla som jag levde i och jag var tvungen att växa upp.

lite småbitter är jag fortfarande när jag tänker på det eftersom jag fullkomligt bubblade av känslor efter att det hade tagit slut som jag aldrig fick sagt till honom eftersom vi aldrig pratade ut om det. och jag försökte förtvivlat trassla ut vad som faktiskt hade hänt, var det hade gått fel, och till slut insåg jag att det var kanske så att vi inte passade ihop. hur hopplöst nervös och glad jag än blev varje gång jag hörde något av honom den där hösten i ettan innan vi blev tillsammans. hur mycket fjärilar i magen jag än hade när vi åkte på skidläger tillsammans. hur mycket jag än skakade när vi äntligen på msn tog upp det som alla andra hade snackat om, det som aldrig hade nämnts mellan oss, en kväll i december 2007. hur mycket jag än ville leva upp till mitt ideal om hur kärleken skulle vara, så passade vi inte ihop. det var inte menat att det skulle bli vi.

och såhär i efterhand blir det ju så tydligt, vad naiv man var. liten, ingenting visste man om världen. och jag har kanske blivit aningen mer cynisk, bitter, på grund av detta, eller så har jag bara blivit mer realistisk. det är svårt att säga. men en sak är iallafall säker, en dålig erfarenhet är också en erfarenhet och man lär sig alltid någonting av sina misstag :)

dagett, om mig.

jag. vem är jag? Får jag den frågan kommer svaret automatiskt: Frida är 18 år, har precis tagit studenten och söker jobb. Hon gillar att sjunga och måla. typ. Fast det säger ju inte så mycket om mig, egentligen. Det säger ingenting om min personlighet. Förutom att jag gillar att vara kreativ. Även om jag inte så himla ofta är kreativ fastän jag vill. Photoshop och tv-serier är en liten del av mig, likaså Apple och allt som har med dom att göra. no shit?

Jag har fruktansvärt svårt att säga nej till saker, mest på grund av att jag inte vill missa allt kul som (alltid) händer (ehrm). Jag är inte alltid så spontan som jag kanske skulle vilja, jag måste typ ha koll på vad som händer runt mig. Och jag har himla lätt för att inte visa vad jag egentligen känner. På gott och ont. Jag i ett nötskal. nästan.


I'm backing up

Jag följer strömmen och börjar med en lista i trettio dagar. Detta ska bli intressant.. allt för att min blogg ska börja innehålla annat än tre meningar långa inlägg om vad jag har gjort idag alternativt någon photoboothbild lite här och där.


So - you want honest? I give you honest! Promise. (med risk för en gnutta bitterhet ibland, haha)

Dag 01 – Om mig
Dag 02 – Min första kärlek
Dag 03 – Mina föräldrar
Dag 04 – Det här åt jag i dag
Dag 05 – Vad är kärlek?
Dag 06 – Min dag
Dag 07 – Min bästa vän
Dag 08 – Ett ögonblick
Dag 09 – Min tro
Dag 10 – Det här hade jag på mig i dag
Dag 11 – Mina syskon
Dag 12 – I min handväska
Dag 13 – Den här veckan
Dag 14 – Vad hade jag på mig i dag?
Dag 15 – Mina drömmar
Dag 16 – Min första kyss
Dag 17 – Mitt favoritminne
Dag 18 – Min favoritfödelsedag
Dag 19 – Detta ångrar jag
Dag 20 – Den här månaden
Dag 21 – Ett annat ögonblick
Dag 22 – Det här upprör mig
Dag 23 – Det här får mig att må bättre
Dag 24 – Det här får mig att gråta
Dag 25 – En första
Dag 26 – Mina rädslor
Dag 27 – Min favoritplats
Dag 28 – Det här saknar jag
Dag 29 – Mina ambitioner
Dag 30 – Ett sista ögonblick

just a heartache

jag tror jag börjar bli sjuk! wiho. eller inte.

over the hills and everywhere

jag har väglett vägledare på en snöig gård vid havet och änglat i sexton timmar. mina ögon går i kors och jag har gjort mig förtjänt (minst) av det senaste desperatehousewivesavsnittet. sen somnar jag nog direkt.

godnatt!

det är jul i stan

jag är vaken så tidigt att det känns som att jag ska åka till Landvetter och ta ett flyg till ett soligt, varmt land. synd att jag bara ska till falkenberg. där är det nog inte så mycket varmare. fast det är ändå lite mysigt med snön som ligger tjock på gator och träd.

are we human

Jag somnade inte utan började betala räkningar och skicka mejl istället. inte idealiskt med tanke på att jag inte kommer kunna sova ut på typ en vecka. men jag ska väl inte klaga.. jag har haft hela hösten på mig att sova!

now she walks through her sunken dreams


created with a lousy scribble app on my iphone and a little photoshop in the end. såhär i vintertider. heheheh..eh.?


...jag ska nog gå och lägga mig. typ nu. godnatt

the goblet of fire

jag har ingen lust eller ork att blogga. så jag gör nog inte det på ett tag. eller så gör jag det. eller inte.

seven nation army

jag är jättetrött. har precis kommit hem från sticky där två av mina gamla klasskompisar spelade. kul att träffa några i klassen igen. det är helt stört att det är ett halvår sedan, imorn, som vi tog studenten. tiden går så himla snabbt. nu ska jag ta en macka och sedan sova, imorn är det mycket som ska hinnas med!

RSS 2.0