but it won't last forever

detta sa jag igår med och jag blev inte friskare för det. snarare sämre.

men nu ska det sjuka sovas bort! det måste. jag ska sova tidigt, typ nu. och sova hela natten.

where did I go wrong, I lost a friend

jag funderar starkt på att göra ett impulsköp. en ritplatta. jag har varit lite halvsugen på en sån ett långt tag nu, fast inte så seriöst att jag faktiskt har kollat upp nånting. så såg jag förut en kommentar på en blogg där någon rekommenderade en, jag kollade upp priset och den kostade två tusen. inte helt överkomligt med min ekonomi. så gick jag in på tradera och hittade samma för 600, liiite mer överkomligt. auktionen tar slut imorn och jag är grymt sugen!

det är annat än att sitta och försöka hålla in musknappen samtidigt som man drar fingret på musplattan. jag ska nog bara diskutera saken med pappa först, kanske. men det hade varit awesome!

step one, you say we need to talk

det är konstigt, att man så lätt förknippar låtar med känslor. bra eller dåliga känslor, platser, dagar, händelser, resor, människor. att bara några sekunder av en låt kan ta en tillbaka till en plats eller en tid man inte har tänkt på på länge. plötsligt är man där igen, allt man känt kommer tillbaka och reaktionen blir antingen bra eller dålig. antingen är det något bra man förknippar med musiken och då tycker man om den, eller så blir hela låten obehaglig, förstörd. ungefär som den låt eller det ljud man har som alarm på morgonen. den blir förstörd för alltid, för man förknippar den med tidiga mornar, trötthet, ovilja att gå upp, extrem lust att bara stänga av låten för att man vill sova. och vips, så har man förstört låten.

samma sak med låtar man blir glad av, låtar som man lyssnat på en sommar, eller en semestervecka, eller med en viss person, och så vidare.



dags att sova bort det sjuka. mina tankar går just nu till mina grannar som har familj och släkt i Chile där det idag har varit jordbävning. dom har inte hört nånting alls, och har ingen aning om om dom har klarat sig eller inte. så hemskt.

som en sång någon sjöng

nu kommer en sak jag tänkt göra i snart en månad. skåda dessa vackra konstverk som mina kära vänner så brutalt förstörde en lördag i januari.

it's gonna take a lot to drag me away from you

so much for slappna av.

nu har jag jätteont i halsen, kan knappt prata, än mindre sjunga och det gör ännu mer ont när jag sväljer. jag brukar aldrig få ont i halsen annars, när jag blir sjuk. bra tajming, heh.

så det blir ingen träning och förhoppningsvis ingen städning, om mina föräldrar tycker tillräckligt synd om mig. kvällens planer får bangas, jag ska läsa, dricka honungste och se på film hela dan istället.

I bless the rains down in Africa

jag känner mig lättad. för första gången på flera veckor har jag inget som ligger och gnager, som jag borde ta tag i. så himla skönt, jag kan slappna av för en gångs skull och ta det lugnt, sova ut och bara vara.

imorn ska jag städa och cykla lite, ingen idé att ge sig ut nånstans i våran sjö till gata. förräns på kvällen då, det blir mys.


kvällen har varit mysig, med film, vindruvor, kiwi, godis och fina vänner. och curling.

du kan tänka ting du aldrig tankat förr

jag börjar bli hes också. det glömde jag.

att i timtal få studera, med blommor konferera

nu är alla mejl skickade, affischen på tryckning, låtarna börjar sitta (dom flesta) och intensivveckan är på ingång. det kanske blir något av det trots allt.

skolan har varit stängd i tre dagar och två av dom har spenderats i billdal med rep. vi har fått flytta fram premiären på grund av rasrisken i lokalen där vi ska vara, detta har ställt till lite problem. men det löser sig, det måste lösa sig. här är nu affischen med dom nya tiderna. bara för att. KOM!


rörda av en ton

ledig från skolan idag. som sagt. det har blivit massa film, en del träning, konfa och planering inför morgondagen. det är ju så att vi har premiär på våran musikal om en vecka. om en vecka? det är bara åtta dagar kvar och vi är typ halvvägs.. eller nåt. och på grund av den himla dåliga tajmingen att våran skola stängs av just nu, så kan vi inte vara i skolan och repa. så vi får åka hem till en klasskompis och repa där istället. jag får panik, men det måste bara lösa sig liksom. det finns inget alternativ.

vill ni boka biljetter? gör det nu!

känner ni några andra som också vill gå så är det fritt fram. det finns plats!


you blow a fuse, the devil cuts loose

min skola är stängd imorn och på obestämd tid, på grund av snön och rasrisken. för första gången i hela mitt liv har min skola stängts på grund av en sån orsak. det är inte helt fel! tajmingen kunde dock ha varit lite bättre. imorn skulle vi nämligen gjort gipsmasker, repat och repat. men det får bli på torsdag. om nu skolan är öppen då.

så imorn har jag tänkt att gå upp tidigt, mysa lite med min lillebror vars dagis också är stängt, och sedan bege mig till gymmet. jag hoppas solen skiner, det är så härligt att vara ute då!



jag hoppas verkligen grekland blir av. det får inte inte bli av...

högt upp i eken, där må ni tro

vi har en ask, den är minst hundra år
den blir bara högre ju mer tiden går
och jag har en gunga på lägsta grenen
där sitter jag ofta och dinglar med benen



när jag var liten och var hos farmor hade jag ett favoritkassettband som jag alltid lyssnade på. det var Majas Alfabetssånger. jag har nog inte lyssnat på dom på tio år, men ändå kan jag dom. åtminstone några. dom är så mysiga. jag vill lyssna på dom igen, jag vill ha sångboken. för jag såg alltid på dom fina bilderna samtidigt som jag lyssnade.

det flytande spökhuset

jag är stolt över mig själv, jag har cyklat en halvmil på våran träningscykel. det ska göras om, varje dag eller varannan hade jag tänkt. det behövs! det är synd att man inte har några fler träningsmaskiner. hade inte varit fel med ett minifriskis hemma :)
muminnostalgi på tv, love it!


banankontakt

jag har skapat en ny blogg.

fast den får ingen se.


jag skapade den med blogger, för att testa skillnaden från blogg.se. skillnaden var rätt stor, det var rätt mycket enklare att göra allt som man ville där. mycket fler enkla redigeringsmöjligheter. fast inte lika personligt och lätt att göra en helt ny sida. tycker inte jag. fast jag är ju inte speciellt bevandrad i HTML-koder och så.

jag kanske ska flytta hela bloggen dit?


fast det är bara onödigt. det funkar ju väldigt bra här. även om jag har haft samma layout i typ två år. och jag gillar min blogg :)

well, of course you did

borde ha pluggat så mycket idag. men näe. det har blivit massa annat istället. aggressioner blandat med snöbilder. jag är inte riktigt lika negativt inställd till snön idag som igår. kanhända att det beror på att solen sken. en promenad i solskenet med gnistrande snö så långt ögat når är inte så dumt, trots allt.



nu ska jag koka en kopp te och läsa en bok.

vuxna människor


vuxna människor får göra vad dom vill
ingen kan säga åt en vuxen människa vad hon eller han får och inte får göra
det står i lagen

deep beneath the cover of another perfect wonder where it's so white as snow

alla klagar.


jag med.

jag har gått i en halvtimme i snöstorm för att komma till gymmet, jag har frusit fingrarna av mig för att spårvagnar inte har kommit, jag har fått kämpa mig igenom meterhöga snödrivor, jag har halkat i bilspår, min svarta halsduk har blivit vit tusen gånger om, mina ben är istappar efter tjugo minuters stillastående på korsvägen, mina skor har läckt snö, mina tår har tappat känseln, mina öron är bedövade av alla förseningsmeddelanden, allt på grund av tjugofyra timmars oavbrutet snöande i en stad som Göteborg. och mer ska det bli.

Hade jag några positiva känslor för snön kvar som legat sen innan jul, så är dom som bortsnöade nu. var är våren, var är solen, var är värmen?

baby are you down, down, down, down, down?

Ett träningspass på Friskis har jag hunnit med idag, riktigt skönt. Jag måste börja komma igång igen! Så nu hade jag tänkt unna mig några Merci-chokladbitar som jag fick i onsdags i försenad födelsedagspresent. Lovely!

Ska sätta på någon bra film, med. Kanske någon av dom filmer jag har lånat av farmor och farfar, en massa VHS-band med filmer jag alltid kollade på när jag var liten. Nostalgin kommer flöda!

even when the sky is falling down.

det är tre grader kallare i vårt hus än vad det brukar. fruktansvärt. pannan krånglar och jag fryser.


gårdagens bravader bestod av att beställa Greklandsresa och planera lite kulgrejer framöver. dagens har bestått av lite halvt projektarbetande fast inte så mycket som jag behövt, intervjuande om fastfood, snabbköpande av present och en myskväll med minnen och massa annat. imorn blir det projektarbetande ännu en gång, träning och återseende av fina människor.

en stor kopp jordgubb&gräddte är inte helt fel såhär på kvällskvisten. godnatt!

be my friend, hold me

nu sitter jag vid Logic i skolan och försöker projektarbeta. Det går sådär. Jag har fått lite gjort men det är så himla mycket kvar.. Det är kallt och jag börjar bli hungrig. Fast jag ska sitta här i tre timmar till.
Håller nog på att bli förkyld, med. Wonderful. äh

I have been changed for good

okej, typ två veckor för sent.. men ändå



and I stand so tall. just the way I'm supposed to be

okej, jag är två månader senare än alla andra. men avatar. vilken film!

har inte så mycket mer att säga. än att jag vill bo på Pandora. vad är ett kallt, grått, livlöst Sverige mot Pandora, liksom? äh. drömma kan man ju alltid göra.

dagen har varit helt okej, måste jag säga.. fika, inspelning, semla, bio, morotssoppa, vindruvor, barnkörslåtar, superhjältar, nostalgiska mammor, toakö, nästan powernaps, blåbärste och en fin vän. kunde knappt bli bättre.


imorn ska jag upp tidigt, möta upp Linus vid skolan och sätta mig och knåpa ihop en eller två små låtar vid Logic. får se hur det går. det måste gå bra.


Puss!

I don't wanna fall another moment into your gravity

har tänkt blogga halva kvällen igår. men först låg internet nere och sen låg Publishme.se nere. så det blev inte så mycket med det.

men nu så. jag har inget lov, det händer grejer hela tiden, visserligen kul grejer. oftast. så jag klagar inte! ikväll blir det en känd storfilm som det är dags att se och innan dess ska det spelas in i Lindome. plus musikalplanering, det blir mys.


and it seems to me you lived your life like a candle in the wind

det kommer inte bli något lov för mig. typ. jag har så himla mycket att göra, det är så jobbigt. jag har inte tid att koppla av.


sova en stund, värt att gå iväg och köpa en stor fet godispåse. imorn ska jag till banken, till skolan antagligen, fundera ut hur vi ska marknadsföra på kulturskolan, göra klart affischen, göra ett bildspel, göra klart en sak, mejla massa människor och typ tusen saker till. galen


det får bli film ikväll. trevlig allahjärtansdag


you had the grace to hold yourself, while those around you crawled

nu ska jag börja hinna med saker jag borde göra.

helgen har varit minst sagt maxad och jag har bränt alldeles för mycket pengar med utgång två kvällar i rad.. jag ska börja ta det lugnt.


nu ska jag äta frukost och sedan blire körkan!

bnjfxknbfgkxl-

sejdeln is the shit.

så skönt att sova hemma för en gångs skull, puss på allla. puss!!

just like heaven

jag ligger i min säng alldeles nerkyld. det doftar starkt av något som ska likna blommor blandat med nybakad ugnspannkaka. mörkret är kompakt förutom en svag röd lampa som lyser i hörnet. det är musik. täcket är vitt. datorn är vit. min tröja är vit. skärmen lyser vit sånär som på en röd strimma där bakgrunden skymtar fram. min mage ger ifrån sig ett svagt läte. ett läte som säger att den vill ha ugnspannkaka med hallonsylt. en lätt knackning hörs. en litet blont huvud sticker fram och frågar om jag vill ha. Ja, säger jag. och stänger datorn.

if ever a wiz there was, the wizard of Oz is one because.

jag vet att någon väntar på något nu i dessa dagar. men den som väntar på något gott väntar aldrig för länge, som man ju säger.. fast nu bygger jag bara upp alldeles för mycket förväntningar. haha. men tids nog!


crazy day, jag kom hem för inte så länge sen efter att ha flängt runt i världens alla hörn. eller inte riktigt. men ändå. jag hinner inte med, det går för snabbt, vad händer egentligen?

berlin blir det iallafall om en månad eller två. eller tre. eller nåt.


bild från en fikapaus på intensivveckan. fler kommer. fast då ska jag redigera dom först.


still got that freak in me

en affisch börjar så smått ta form, och Trollkarlen från Oz av Fässbergsgymnasiets musiktreor kommer bara närmare och närmare.


nu ska jag dra mig bortåt jungfruplatsen för en kopp te och mysiga samtal.

who wants to be a millionaire

ibland förstår jag mig inte på människor.


fast det är väl inte meningen heller.




iallafall har jag alldeles för mycket att göra den här veckan. skönt att det är lov snart.

bittersweet anguish

om fyrtio minuter ska jag till skolan och se mina klasskompisars teater, hänga ut. jag har hunnit vara i bk och spelat, nu är jag hemma och vill bara sova. men teatern ska bli kul att se.


jag har så himla mycket jag hade behövt göra nu i helgen som jag inte har gjort. jag är bara så jäkla trött på allt. trött på mig själv. trött på allt.

knowing you can always count on me, for sure.

det blev inte karaoke igår. men ett händelserikt dygn har det varit. startade på Queen och vidare till Sejdeln, där min jacka försvann. ett jobbigt slut på en annars rolig kväll. att gå hem till Lotta i kylan utan jacka är inte att rekommendera.. fast jag frös inte ihjäl, iallafall.


sen har jag repat, repat och repat med lovsångsbandet, det går bra imorn hoppas jag.


jag har varit så fruktansvärt trött hela dagen, jag ska nog sova snart. jag hade velat se nån bra film, fast jag har annat att göra.

tänkte avsluta med ett grattis till min fina fina vän Maja som fyllde arton igår! du är bäst.

I'm through with playing by the rules of someone else'e game

nu är intensivveckan över, har varit helt död hela dan. fast kul har det varit, jag tycker om min klass. det kommer nog bli grymt, så småningom. det är redan bra. fyra veckor kvar.

ikväll blir det karaoke.

jag sitter och spånar på lite idéer för tillfället. det kommer bli grymt!




you wanna be famous

jag har tränat idag, sitter och kollar på Made in Sweden. Har ont i huvudet, men jag kommer nog sova gott ikväll. fast jag hade sovit ännu bättre om vi hade hunnit sätta ihop min säng idag. det får bli imorn istället.

the coke side of life

Jag har precis sett på Supersize me med mamma. Jag kommer nog aldrig äta på Mcdonalds igen. Och min träningsmotivation steg just med tvåhundra procent. typ. nja, men äckligt var det.


Vilket får mig att tänka på en film vi såg för någon vecka sen, i skolan. Om vatten, och bland annat Cocacolas exploatering av vatten i Indien, Sydamerika och Afrika (typ). Där folk har vattenledningar precis utanför dörren men inte har råd att ansluta sig till det utan behöver gå en mil för att hämta smutsigt, förorenat vatten från brunnar. Om hur våran i princip enda livsnödvändighet har blivit en marknadsvara, och hur många människor som inte har tillgång till rent vatten. Efter det har jag försökt låta bli att köpa något från Cocacola. Fast det är så sjukt svårt, särskilt på typ Mc Donalds och såna ställen. Vilket tar oss tillbaka till Supersize me, heh.

Varför förstör vi människor oss själva och vår värld så som vi gör? Dom som inte har råd till rent vatten dör av diarré, uttorkningar och föroreningar. För att vi rika människor som har råd till rent vatten ska lägga beslag på allt för att kunna skapa läsk att dricka. Läsk, som vi blir beroende och feta av, som vi dör av. Fettlever och diabetes, sjuklig övervikt. Vad händer med oss egentligen? Allt är en jävla stor fet ond cirkel och jag hatar världen för att den ser ut som den gör.





so we've got to bring her down.

ja, så himla mycket med träningen blev det inte idag ... jag skyller på snön. det var inte värt att ta sig ut i snöstormen. heh. det får bli på torsdag istället!


nu ska jag sovasovasova.

no one mourns the wicked

intensivveckan har satt igång.

går allt som det ska kommer jag vara pank i en månad när veckan är slut. i utbyte kommer jag få massa att se fram emot så det är nästan okej.

imorn ska jag vara duktig och åka och träna, och plugga, och göra allting som jag inte gör när jag sitter vid datorn. jag hatar datorn. ibland.


min nya fina säng vill jag ha nu, vad gör den för nytta i garaget liksom?


because I knew you

jag har varit helt död hela dagen. men nu, när klockan är halv tre, är jag hur pigg som helst. jag kan inte sova och det är inte ok.

iallafall har jag kollat igenom min bilddagbok, från 2007, och där hittade jag massa gamla bilder från när vi gick i sjuan och åttan. haha, jag kan inte fatta att det är fem år sen, att vi har hållit ihop så länge ändå.

jag har tänkt kolla igenom alla gamla bilder jag har på den andra datorn, och möjligtvis lägga upp här nån gång. bara för att! haha det är så himla längesen. om ni vill få lite smakprov så gå in på min bilddagbok och kolla på 30 sept bland annat. herregud, säger jag bara.


nu ska jag försöka sova, iallafall. godnatt!

RSS 2.0