Aldrig mer svart plastperuk

Det var cirka fyra dagar sen förra inlägget. Det känns som två veckor sen.

Dom senaste dagarna har varit helt galna, vi har jobbat stenhårt tisdag onsdag torsdag. Sammanlagt har vi nog spenderat trettio timmar i skolan under tre dagar. Helt sjukt. Men helt sjukt kul. Det är det bästa som finns, att vara med i en sån produktion, nästan så man börjar fundera lite på om det är det man ska hålla på med. Inte för att jag är så proffessionell, direkt. Särskilt inte på skådespeleri, men men. Helt galet kul har det varit iallafall, allt slit på torsdagseftermiddagarna den här terminen gav resultat och jag är så stolt över våran klass så det är inte sant. Alla är så sjukt duktiga! Och vi har så roligt tillsammans. Jag längtar redan till trean, när vi ska ha nästa sceniska musikprojekt.

Det är så tråkigt att det redan är över, det har varit så himla roligt.


Bara Lisa fattas. Ni är grymma, hela bunten :)

berör



jag tänker be för Sverige.

nej, nu får ni ta och gaska upp er lite

Jag vill bara lägga mig under täcket i min säng och aldrig stiga upp igen.


- Ungefär så känns det just nu. Herregud, fredag kommer vara den bästa dagen i mitt liv! Kanske inte. Men en skön dag kommer det vara.

i estethuset finns förra årets pepparkakor som bara är liiiite för gamla. jatack!

sorry for the lack of updates, änna.

idag är det en månad kvar, prick, till julafton.

om precis tjugonio dagar är det dan före dan och dom sista julklapparna har förhoppningsvis inhandlats.
om precis trettio dagar är det dopparedan och dom sista julklapparna har förhoppningsvis delats ut.

tomten har kommit och man äter lussekatter och julgodis, gläds åt familjen och julklapparna och allt annat som gör julen till vad den är. och om sisådär två komma fem timmar bär det av mot julnattsmässan där några carola-jullåtar är ett måste och stämningen är precis som den ska vara. umgås sådär lite lugnt och skönt, med dom som betyder mest, precis som det ska vara. jul. en underbar högtid.

och idag snöade det. det är så otroligt mysigt, att det inte gör så mycket att man fryser häcken av sig så fort man sticker foten utanför dörren (fast jag får väl skylla mig själv lite, nylonstrumpbyxor är väl inte det bästa den här årstiden... ). På tal om julen hade jag ett långt samtal med mamma om vad jag kan tänkas önska mig i julklapp. så min önskelista ser ut ungefär såhär:
  • Massage av en proffsmassör
  • Skrivbord
  • garderobsutrensning (gärna med nyinköp av kläder och sånt också)
  • sinne för organisation, gärna åt pedanthållet. även ett sinne för planering är välkommet.
  • ingen dator för det är ändå ingen idé att önska sig
typ. Plus en väska, av morfar. och så vidare. jag längtar till lovet så sjukt mycket. jag längtar till julen, så sjukt mycket.

take care!


och kom på våran musikal, på onsdag klockan 18:00 i Fässbergsgymnasiets aula!

FRUSTRATION

hej jag är frustrerad ...

jag ska ha historieprov imorgon. Därför började jag skriva en lång sammanfattning igår om bakgrunden och förutsättningarna för den franska revolutionen. Denna tänkte jag fortsätta på idag. Så jag går ju in på word, försöker komma pa vad jag sparade filen som - och kommer på det hemska faktum att jag har glömt att spara. Till detta hör att datorn igårkväll hängde sig, så inte ens mamma som satt vid datorn efter mig hade kunnat göra något! Så tre timmars jobb och en och en halv sidas fakta är borta. Provet är imorgon och jag har panik.

monamour

Nu hoppas jag affischerna snart blir klara. Och min kära vän kommer inte vara  på orkestern idag, svikare! Nej. Så farligt är det inte. Men jag kommer ha tråkigt, sitta och spela Hallelujakören samtidigt som jag har ångest över att jag borde vara hemma och studera fransk historia. Gosh. Mitt liv är så innehållsrikt. NOT. Det känns typ som att det jag hinner med,  det är skola. Skola, skola, skola, skolk. Och ändå tar jag skolan så slappt. Jag hinner inte ens med bifrost, ju. Och det känns. Meeen, det vänder snart. Puss!

Marie Antoinette

Partajat på smörgåstårta hela helgen, yeah. I övrigt känner jag mig lite duktig, har äntligen tagit tag i historian även om det betyder att jag missade Andra Avenyn. Somturär kommer det i repris om 52 minuter. Fast jag är lite besviken över igår. Och du ska klaga på att jag inte hör av mig? Jag blir så trött. Även om man inte har kontakt hela tiden betyder inte att man bryr sig mindre om sina vänner. Får väl ta smällen imorgon, känns lite surt bara. Jag stod ju faktiskt ändå på gästlistan. Hade sett fram emot det. Meeen, vad ska man göra.

Nu ska jag fortsätta skriva om Boston tea party och treståndssamhället.

Puss!

Destinations galore

Skola på en lördag, kul?

Faktiskt. Även om jag kommer känna ett så stort hat till vårat slutnummer när vi har haft våra föreställningar. Tack vare några goa teatrare som insisterade på att köra det igen och igen. Equinox är också rätt tröttsam när man har spelat samma basgång i sisådär en komma fem timme eller vad det blev. Får hoppas folk nappade på det. Vi fick ju åtminstone smörgåstårta för besväret :)

För övrigt känner jag lite panik inför kommande vecka.


jag vill ha godis

Idag har det bara gått utför.













- För jag orkar inte.


Until that day...

Tror jag glömde säga att bror fyllde igår. 15. Grattis i efterskott och han fick en sjal av mig som han tyckte om (tror jag). Han ville iallafall inte byta den, så.

Annars har väl dagen varit hektisk. 8:45 - 16:00 som vanligt. Och ett ord som kan sammanfatta dagen är väl typ REGN. Jag hatar att gå i regn. Och det har jag väl gjort i sammanlagt nästan en timma idag. Usch säger jag bara.

Nu ska jag plugggga repliker och lyssna på Sigur Rós. Puss

Borta med vittran

dsch - Pow! Dutururudutdut - durururu

En slinga som sätter sig stenhårt direkt. Walking on sunshine, för er stackare som inte kan läsa er till tonhöjder. Snart har halva intensivveckan gått och jag vet inte riktigt hur det går med allting. Det jag vet är att vi har lite sådär halvproblem med att hitta publik till våra föreställningar. Det är ju aldrig någon som svarar. Och det är lite segt. Men annars är det bra. Jag bangade bas, kändes inte riktigt som min grej asså. Men jag tror faktiskt dom flesta musiknummer kommer bli bra, det låter bra nu iallafall. Allting ska bara sättas samman, så.

Den 26/11 kl 18:00 smäller det, alltså. Fässbergsgymnasiets aula, Be there!

Pappa

Bara för att det är pappa två dagar i rad. Grattis, du är världens bästa pappa och jag älskar dig något så otroligt!

Jag har börjat leka lite med photoshop igen. Och det är tacksamt när man får cred för det av någon man inte förväntar sig det av, typ Holmertz. Inte lite heller, det gjorde min dag! Mitt mästerverk läggs ut här på bloggen så småningom, när det är mer aktuellt. Om sisådär en vecka eller så.

När man får skriva av sig lite, som här på bloggen, om något som tynger en, så slutar man tänka på det lika mycket efteråt. Även om ingen annan hänger med. Men det är skönt att veta att ingen förutom jag fattar ibland (förutom mina närmaste,då. haha). Jag vet ju iallafall, och kan släppa det.

Så har jag även fått reda på att jag inte är unik. Eller jo, men mitt namn är inte. Det finns tydligen en annan Frida Ferngren också, HÄRMapa säger jag bara. Nej. Men det är lite kul. Eller inte. Jag vet inte. Faktum kvarstår, iallafall. Bara så ni vet.

Jag kan inte spela bas, heller ... Men det är väl inget problem?


- Nej, nu ska jag fortsätta på min självbiografi. Kanske äta lite Häagen-Dazs Strawberry Cheesecake-glass, som mamma köpte åt mig i lördags. Duscha. Och gå och lägga mig.

Livet är underbart!

Hej självmordsbrev

Mamma blev lite chockad i onsdags ... And I don't blame her. Nu är läxan iallafall ivägskickad, skönt. Förutom min självbiografi som ska vara klar imorgon. Ohyes.

En väldigt betydelsefull manlig person i mitt liv ska snart få sitt livs räkmacka. Hoppas han inte halkar på den, bara...

- Vad tråkig jag är. Grattis far!


Jag tycker bara folk kan överraska mig, positivt, någon gång. Eller folk och folk... Bygga upp respekten igen, liksom.


känner mig och känner dig
make me proud, like it's ever going to happen?

besvikelse.

Jag smurfar i regnet, jag smurfar i drippdroppdrippetidropp

Seg,seg,seg,seg,seg,seg,seg,seg - ah ni fattar grejen.



Dagens ansträngning. Av någon konstig anledning tyckte jag den såg bättre ut innan jag laddade upp den på internet. Whatever. Blow och godis väntar nu. Pusss

Lean on me, when you're not strong.

Ont i halsen och missade kören idag. Lite tråkigt, men också rätt skönt. Sjöng slut på halsen igårkväll som gjorde den värre, och jag kände att det inte var det klokaste att göra det i två dagar till när vi dessutom ska repa hela veckan. Så det fick bli såhär. Istället har jag hittat ett par mysiga vinterstövlar, rätt snygga och väldigt varma och gosiga. Din sko för 500kr, mamma betalar. Plus present till min bror som jag hoppas han tycker om och två par strumpbyxor. Minus ett, för när jag skulle testa dom så såg jag att det var hål i dom. Inte jätteroligt, kanske.

Sen är inget inplanerat under resten av dagen. Vista, ikväll, men tror inte jag orkar. Det får tiden utvisa. Nu ska jag käka godis, puss!

You are what you are, beautiful

Tittade igenom lite gamla bilder på bdb. Och insåg att jag har vetat hela tiden vad jag vet. Fast det var ingen insikt, direkt. Jag försöker bara övertyga mig själv hela tiden, fast jag egentligen vet det innerst inne. Det är bara mina tankar som spelar mig spratt.

Nog om detta. Jag ser fram emot kvällen, och hoppas på att allt gårdagens arbete uppskattas. Även om dom kanske inte hittar skatten... Roligt ska det bli iallafall :) Lugn dag för övrigt. Hade bara två lektioner eftersom Margareta som jag skulle haft tre timmar idag är på kurs, så jag fick både sovmorgon OCH sluta tidigare. Härligt! Plus att Anette tyckte min och Ayrins diskussion om Go Ask Alice var jättebra(Hemsk men bra bok, för övrigt - läs den). Det känns positivt nu när vi snart ska få slutbetyg i Engelska A. Nationella börjar snart också, det går väl som det går. Antagligen positivt, engelska har jag aldrig direkt haft svårt för. Det är mest att gå på lektionerna, plugga lite glosor och inte mer med det. Jag tackar Gud för mitt språksinne! Lite taskigt dock att vi inte hann sätta oss och mejla pressen.

Nu bär det av till kören, och jag vill sjunga solo.

Puss!

Every blessing you pour out I'll turn out to praise

Nu är mejlet äntligen iväg, jag har redan fått ett svar och pressen från det hållet är inte riktigt lika stor längre. Men nu kommer en känsla av panik krypande, hur ska vi kunna fylla en hel aula tre gånge r om med skolelever? Återstår att se.

      Pressen från andra håll minskar dock inte. Bara för att vi har intensivvecka nästa vecka betyder inte det att vi kommer sitta och spela lite på nån gitarr i estetsoffan i väntan på bättre tider, dagarna kommer vara ÄNNU längre, ÄNNU stressigare, ÄNNU mer fullspäckade än vad dom redan är. Detta, kära vänner, är något som våra ej-musik-lärare inte fattar. Så med orden "här har ni lite att göra när ni inte är här nästa vecka" så prackar dom på oss tusen och åter tusen arbeten, läxor, prov och liknande. Skolan har knappt börjat igen och jag längtar till jullovet.

Ett plus dock till Anders som lät oss sova ut imorgon bitti på grund av presidentvalet i natt. Och till Margareta som är på kurs på fredag så vi får både sovmorgon OCH sluta två timmar tidigare.
Hahaha!



Nu ropar mamma, så jag ska ner och äta. Pumpasoppa, tror jag. Såhär snygg var jag på Halloween, btw. (Anna var bäst!)

Puss!

Min farmor är en vacker kvinna och har alltid varit

Alla helgons dag, och idag har jag gjort mycket. Bland annat insett att jag nog kommer att se fram emot döden när jag är gammal och grå... Om jag nu kommer så långt. Alla helgons dag är en väldigt fin högtid har jag insett. Och jag minns min älskade mormor :)


Jag lever i så otroligt skilda världar, inser jag ibland. Det är nästan ett under att jag klarar av det utan att ändra mig själv. Innan gjorde jag inte det, nu är jag mognare och vuxnare, tryggare, vet var jag har mig själv. Ungefär. Det senaste året har jag växt rätt mycket, har jag insett och det är en skön insikt. Men man har ju alltid sina små monster inuti som man får brottas med. Det kommer man inte undan, man är ju trots allt bara människa liksom.


Jag är iallafall väldigt nöjd med lovet. Dom senaste dagarna har varit underbara, spenderade med underbart folk.

Imorgon blir det dock plugg, något som jag har tänkt göra hela veckan. Men ni känner ju mig.


Puss!

RSS 2.0