what about all the things that you said we were to gain?

Idag såg jag This Is It, filmen om Michael Jacksons sista karriärsteg. Om hans sista show. Som aldrig blev av. Jag måste säga att jag hade inte jättehöga förväntningar, klart jag hoppades den skulle vara bra men man har ju hört så himla mycket om i hur dåligt skick han var och så. Men det syntes inte överhuvudtaget på filmen. Han dansade som aldrig förr, sjöng så otroligt bra och scenshowen var så himla häftig. Han är verkligen ett geni, det förstår jag mer och mer.

Jag tycker det är så häftigt, fast på något sätt också skrämmande, hur stor inverkan en enda människa faktiskt kan ha på en hel värld. Och hur denna människa samtidigt kan vara så ödmjuk och lugn som Michael verkade vara i filmen. Han var så engagerad, så inne i allting han gjorde och jag kan inget annat än att beundra honom. Han var en människa som var sjukt duktig på det han gjorde, la hela sin själ i det och förtärdes tyvärr själv av det. Men det stoppade honom inte och det var helt underbart att se honom. Jag slås gång på gång när jag lyssnar på hans musik hur bra han var på att göra just musik. Det är bara synd att han dog. Synd, att en så stor musikprofil inte har någon mer möjlighet att förändra världen. Synd, att han aldrig fick göra sina 50 shower i London. Synd, att så mycket arbete var tvunget att läggas på is. För det hade blivit århundradets show. Minst sagt.



För att helt byta ämne så är min halloweenoutfit så gott som klar, det kommer bli grymt. En liten liten liten hint om vad jag kommer vara kommer här;


försök gissa nu då.

this is the most crazy issue ever

Tja.

Snart har halva lovet gått och jag har hunnit med massor av saker. Igår var jag, Helena, Johanna och Anton på Universeum och bilder finns på facebook. Det var riktigt kul förutom en stor besvikelse när vi insåg att vi inte fick göra slajm. Kvällen innebar Twilight, boken jag läser i engelskan, och en kopp te.

Idag har varit en otroligt givande dag. Jobbat kl 10 till typ 5 med Skapande Skola och fortbildning för lärare. Skönt folk och mycket skratt, dagen resulterade i en tomatfilm om Charlie som åkte till Spanien och träffade Carmencita. Gulligt värre. Kul var det också.

Sedan fick jag pusta ut hemma i cirkus en timma innan det var dags att gå till Louise, för att äta soppa. Extremt mysigt och vi såg en grymt bra, men udda film som hette Lars and the real girl. Skumt namn, ännu skummare omslag. Låter som någon amerikansk b-snuskkomedi eller nåt. Men det är det verkligen inte. Den handlar visserligen om en man som skaffar en docka till flickvän men han tror den är riktig. Ungefär. Man vet inte riktigt om man ska skratta eller gråta, grymt bra var den iallafall och rekommenderas starkt. Här är det otroligt missvisande omslaget:

 

Något annat jag har roat mig med dom senaste dagarna är att leka lite i iMovie eftersom vi skulle använda det idag, och igårkväll fick jag idén att använda alla mina Photoboothbilder i ett bildspel. Och att göra det så kort som möjligt. Så det var bara ett test, när jag sedan hittade en låt som passade perfekt anpassade jag bilderna en del så att det passade in och det blev mycket bättre än jag hade tänkt mig. Så jag var bara tvungen att lägga upp det :) Liiiite egovarning måste jag säga, men det bjuder jag på!






haha, lite extremt. men jag tycker den är ganska rolig. faktiskt.

you give me something

Igår var en bra dag.

Börjades med att sjunga i kyrkan med Helena, sedan bar det av mot Maxi och sedan Anton för att laga mat. Kyckling i jordnötssås med ris och hallonmousse med blåbär till efterrätt. Gott var det och efteråt blev vi helt utslagna. Typ. Svensson, Svensson, träningsplaner fast sedan blev det våldgästande hos Mathilda istället, som fyller 20 idag.(Grattis!) Lite halvpinsamt sådär. Sen blev det långpromenad mellan Rävekärr och Kållered och kvällen slutades där med Vänner och Fiender.

Jag tycker om er.


Natten var inte riktigt lika mysig, jag sov bra men hade en hemsk dröm. Adam höll på att dö i körtelfeber eller nåt och vi satt och väntade på hans prov som stod på spisen. Det var verkligen inte roligt.

Nu ska jag fixa matsäck och packa lite, bilder kommer nog in senare tror jag. Take care!

it started out as a feeling, which then grew into a hope

jag har börjat inleda varje inlägg med "mysdag", "jobbig dag" och så vidare, slog det mig nyss. var i full färd att skriva "intetsägande dag", när jag kom på det. iförsig har jag hunnit med en del, köpt skor och liknande, jag älskar dom!

inatt får ni inte glömma att ställa om klockan, en extra timmes sömn får vi! känns lite meningslöst att det ligger på höstlovet, när man ändå kan sova hur länge man vill, dock. fast det finns ju folk som jobbar, också. jag har sån himla lust att köpa nya kläder, och fixa en halloweenkostym, jag och Lala har lite små idéer som vi får se vad det blir av, men grymt kommer det bli iallafall. Nu ska jag pilla lite med iMovie innan jag går och lägger mig, för att kolla igenom lite saker inför tisdag. Take care!

Puss

if I kiss you where it's sore

idag får bli en myskväll. citron&lakritsglass är införskaffat och jag ska se på den andra Narniafilmen med mamma, pappa och Filip senare. fast först ska jag bli färdig med att städa mitt rum.


and imagine that you're there with me

Idag har jag sovit längelängelänge. köpt vinterskor och beställt datorväska. ätit nybakat bröd och funderat vad man kan klä ut sig till. har ni några tips?
Jag vill vara något lite ovanligt. tänkte på jack sparrow men det blir nog ganska svårt... någon disneyfigur, kanske. eller någon annan karaktär. typ Barney Stinson. Blir inte så svårt men frågan är om folk fatttar det. eller något djur, kanske? eller så målar jag mig bara i nån skum färg och smälter ihop på golvet så jag blir en färgklick.

om du dör mamma,

tja.
jag är ganska nyss hemkommen från en mysig, chill kväll med i taket lyser stjärnorna och popcorn. den filmen är lika bra, och lika jobbig, som första gången jag såg den. om inte jobbigare.
imorn ska jag sova länge, köpa varma höstskor och bara njuta av lovet!
godnatt

It's like forgetting the words to your favorite song

jag tror jag blir galen.

jag har prov i musikproduktion imorn. det handlar om akustik och ljudlära, PA-system och studion. det är sjuuuuuukt mycket att lära sig. och inte blir det lättare av att det står olika saker i olika häften. jag får panik och jag kommer faila totalt. meeenmen. jag ska nog banga pluggandet för resten av kvällen och lyssna på regina spektor istället. det hade varit skönt. eller gå och lägga mig.
jag går nog och lägger mig.
godnatt

Sån här är jag och det vill jag förbli

Idag har vi haft konsert. En konsert med alla låtar vi har skrivit i Arrko. Vi hade en uppgift som gick ut på att leta upp en text, dikt eller låttext eller så, och sätta melodi och ackord på den. Jag valde en text av min kära vän Maja. Konserten gick jättebra och alla är så duktiga. Dagen till ära hade jag bakat hallongrottor, dom blev jättegoda. Nu är det bara provet i musikproduktion kvar innan lovet, eller bara och bara. Det är ett ganska stort prov, minst sagt. Så det tänkte jag ägna mig åt resten av dagen och kvällen, sitta i köket och mumsa på mina överblivna hallongrottor!
Puss&Kram

makes me wonder

Jag måste köpa en datorväska.

Dels för att jag ska använda min dator på ett jobb nästa vecka, men också för att jag vill kunna ta med den till skolan och använda den som anteckningsblock. Det är många som har med sig sina datorer, och jag kan tänka mig att det är mycket smidigare att ha den med sig med allt i. Så jag har kollat lite på datorväskor, men det finns inte så många snygga. Det finns massvis med snygga laptopfodral, men det är bara onödigt. Dom har ju inga handtag och det går inte att bära med sig dom smidigt.

Här är några jag hittade, som ser hyfsat bra ut. Det jag gillar är att dom inte ser ut som datorväskor, men jag vet inte vilken färg som är snyggast. Jag vet inte heller om det är något för mig. Vad tycker ni?


the lion of Judah

absolut totalt död efter dagen. sova länge och bara mysa är det som gäller imorn. fast lite plugg och rep får det allt hinnas med också.

face it

i helgen blir det gospel, totally wonderful. norah jonesredovisning och muprinspelning har dagen innehållit annars, me likey. plus en liten promenad i regnet. ja, så är det.

kvällen spenderades i goda vänners sällskap med tacos, glasstårta, te och mys. helt underbart. från flygeln har ljuva toner hörts hela kvällen. vad det är underbart med musikaliska människor. särskilt med er som står närmast. men det musikaliska är inte det viktigaste. fast man blir så glad när man hör musik. jag tror det är bra för själen.

nu funderar jag på om jag ska gå och lägga mig direkt så jag orkar upp imorn eller se ett how I met your mother-avsnitt först. vi har fått en ny soffa däruppe idag, och den är gigantisk och galet skön!

can we work it out

Jag älskar min familj!

kära dagbok, ack förlåt mig.

Helt sjukt vad trött jag är idag. sen jag kom hem från skolan för typ fyra timmar sen har jag bara legat i soffan, halvsovit och sett på how i met your mother om vartannat. jag orkar inte något annat. fast jag börjar bli grymt sugen på choklad, kanske ska ner och köpa det snart. om jag orkar.

repade hela morgonen inför våran lunchkonsert nästa vecka, med våra egna låtar. vissa är verkligen jättebra! har pratat med Elin också, äntligen. nu kan jag släppa det och börja om på nytt, mitt pianospelande har legat och gnagt i bakhuvet en rätt lång tid. ska börja komma igång med projektarbetet också, har inte vetat riktigt hur jag ska börja och så. men det löser sig antagligen, har lite mer kött på benen nu.

tråkigt inlägg, jag vet. men det finns inte jättemycket mer att skriva.

the whole earth shakes

myskväll med tjejgrupp, bådar gott inför hösten tycker jag. många intressanta ämnen, och som alltid i gott sällskap. i övrigt är jag sjukt trött på allting som har med skolan att göra. fast inte riktigt lika mycket som förra veckan. det enda som ligger och gnager är min himla pianoläxa, den funkar bara inte. det är så pinsamt, för jag har verkligen lovat Elin att ta tag i övandet nu. men det blir bara inte av. eller ibland blir det av, men jag vet inte om mina fingrar har bestämt mig för att låten är alldeles för svår, det går bara inte. jag blir så trött, och så besviken på mig själv.


igår var vi i simhallen med gympan. lite jobbigt att få reda på det två timmar innan lektionen börjar, men men. 800m simmade vi iallafall, rätt bra träning. efteråt åkte jag och Hanna in till stan och fröken olsson och fikade, det var riktigt mysigt. kärleksmums och rabarber&gräddte, det gillar vi!



nu ska jag nog gå och sova. är ganska trött. godnatt, sov gott!

all the answers will unfold

har ni någonsin varit med om att en låttext sätter sig rakt in i hjärtat? det kan vara en låt som man har hört tusentals gånger förut, en helt okänd låt, en låt som man kan utan och innan, en låt som man bara har hört ett par gånger, en låt som man älskar eller en låt man hatar. men det spelar ingen roll vad man har för relation till låten sen innan. för det kan hända en helt vanlig dag på spårvagnen när man sitter och lyssnar på sin iPod, att just den låten kommer upp. att just den låten med just den texten sätter ord på just det man har inom sig just i det ögonblicket. att just den låten som gick rakt in i hjärtat och läste ur ditt innersta som en bok får dig att förstå en större bit av dig själv.

it's in your hands, the world is yours

When they push, when they pull
tell me can you hold on?
When they say you should change
can you lift your head high
and stay strong?

Will you give up, give in
When your heart's crying out that it's wrong

Will you love you for you

at the end of it all?

when there's no one else

Idag ska jag faktiskt ta och pallra mig till skolan, trots allt. Fastän det tar emot. Men men. Nu ska jag äta frukost. Puss!

when I look up from my pillow, I dream

På något sätt har jag tappat lusten och engagemanget till allt som har med skolan och göra. Hemma i två dagar har jag varit nu och jag orkar inte ta tag i nånting. Det enda jag har gjort i pluggväg har varit att skriva ut låttexterna till mitt projektarbete och så smått börjat kolla ackord. Fast jag har ett berg av saker jag måste göra. Var finns motivationen och hur hittar man den?


your spirit and my voice in one combined

a doubtful mind

jag tror jag håller på att bli sjuk. har hosta som känns ner i bröstkorgen nästan. inte jättebra. arrkon gick dock bra idag och likaså religionsprovet. yay. regnet öser ner utanför mitt fönster och jag tror att jag borde sova snart. sweet

as they turn your dreams to shame

ögonen går halvt i kors och jag spyr snart över religionsboken. kanske inte, det är ändå hyfsat lätt. men jag kunde kommit igång en aning tidigare. slog upp boken klockan elva, inte bra Frida inte bra. provet är om 7,5 h och jag borde gått och lagt mig för länge sen. gah

Sweet

Bara tvungen att lägga upp ett videoklipp som vi skrattade åt ifredags, hos anaam. Vi hade förövrigt sjukt kul, sov över där och jag fick ligga i skarven men jag ska inte klaga. Vi kom även på en fin liten historia om en hästpungsko.

så sjukt kul!

som ser vad du behöver

Mitt 333:e inlägg.

Vad kan ett sånt innehålla?

Finns inget vettigt, roligt att skriva om så det får nog blir en vanlig tråkig "vad har jag gjort idag-och vad gör jag nu"- uppdatering. Sitter här i Filips rum eftersom inte keyboarden funkar att koppla in i min dator, stupid Intel-processor. Eller stupid keyboard som är för gammal. jag sitter och finslipar Många människor, min låt i Arrkon. Den ska vara inlämnad imorn och jag är så sjukt trött. Det är så mycket som måste göras tills imorn. Typ Arrko, Engelska, Svenska och Religion. Har religionsprov imorn, jippie. Blir till att plugga kristendom och judendom hela kvällen. Kristendomen har jag ju rätt bra koll på tack och lov, men inte judendomen.

Hade ingen gympa idag, iallafall. Har inte haft det på hur länge sen som helst, rätt skönt. Fast ändå inte. Jag har ju tänkt bli bra på att gå på gympan och anstränga mig där, särskilt eftersom jag har missat båda friluftsdagarna nu i höst. äh. Det är ju inte mitt fel :)

Nu ska jag iallafall ta något att äta och slå upp religionsboken. Take care!

kvalitetstid

Det doftar bullar i hela huset. Jag sitter och lyssnar på Stevie Wonder med en gigantisk godispåse bredvid mig. Det är lördag och regnet skvalar utanför fönstret, men jag har på mig torra kläder och tofflor på fötterna. Jag sitter och tänker på alla underbara människor jag har omkring mig. Som jag kan prata med om allt, som alltid ställer upp. Det är helt sjukt vad ni betyder. Ett långt kvällssamtal över en kopp te och en delicatoboll, vad jag har saknat det. Vad vi har varit dåliga på att träffas, jag och ni som betyder så mycket. Vad allting kändes som vanligt där en gårdagskväll, i ett hobbykök i en kyrka vid en rondell i en stad. Det är så det ska vara.

dom spelar vi bort

Otroligt stressig helg framför mig, ikväll är det presentköpande, pizzabak, kör och party/sleepover hos anaam! Imorn rep sen rep igen och till sist David, nu måste jag skynda mig.


RSS 2.0