all the things I could do

ibland blir man positivt överraskad.


här har jag gått och trott att jag inte kommer ha råd med någonting nu i vår av allt som ska betalas, och så sätter jag mig och tittar på kontot och räknar ihop allt i min spargris och inser att så inte alls är fallet. visst, jag kommer inte kunna shoppa någonting överhuvudtaget den närmaste månaden och mina föräldrar får sponsra mig med balbiljett och lite annat smått och gott, men jag slipper åtminstone låna en massa till Greklandsresan och Berlinresan för det går ihop!!! Så himla skönt. om jag dessutom får jobb nu redan innan sommaren så är det bara ännu bättre!




såhär många pengar fann jag i min söta lilla spargris!

apple tree

Erykah Badu - Baduizm.

Jag fick en gång tipset att lyssna på Erykah Badu av en sånglärare. Jag fastnade för detta album, hennes debutplatta som enligt många är hennes bästa. Jag kan inte riktigt uttala mig om det eftersom det i princip är det enda jag lyssnat på av henne, men en sak vet jag och det är att albumet är riktigt bra. Lite bluesaktig, laidback R'n'B, typ. Perfekt som mysmusik, pluggmusik eller bara som avkopplingsmusik efter en jobbig dag. Hennes röst är behaglig och låtarna enkelt uppbyggda, det är det som gör dom så bra. tycker jag. check it out!

I'm taking shots, I'm feeling fine

det är så himla tråkigt att vara sjuk. jag har bott i sängen hela dan, sett på vänner och ritat. typ. och ätit kladdkakeballerina. jag vaknade upp med ett inflammerat öga idag också och känner ingen smak när jag äter. bara så ni vet. detta suger och jag kommer inte vara frisk imorn heller. nu ska jag äta hjortonyoghurt och se på film. eller kanske sova..






then you'll find the strength that will guide your way

mitt femte inlägg idag .. heh.

men min fina fina älskade bror skrev en dikt till mig som var så fin
så jag kan inte låta bli.

Frida, vilken härlig syster du är
Även om jag är jobbig
Så håller du mig kär
Och inte för att va petig
Men djupt tacksam är vad jag är
Vi håller faktiskt bra ihop
För att vara syskon, menar jag då
Och hör jag ditt rop så kommer jag så


Jag och Filip på Rhodos, typ 2002. du är något av det finaste jag har

ensemble, c'est tout

idag gick en fin film på tv. Tillsammans är man mindre ensam heter den. en fransk film som handlar om ensamhet baserad på en bok med samma namn. jag har sett den en gång innan men jag blev lika fascinerad denna gång. jag älskar det franska språket, jag fattar inte varför jag inte inser det oftare. jag vill bara flytta till Paris, strosa omkring på gatorna och titta på folk, sitta på ett café med ett skissblock i ena handen och ett glas rött i andra (trots att jag inte ens gillar rödvin). prata franska med främlingar och mata duvor i parkerna. stå på en bro i solnedgången och kasta sten i floden. sitta på en gräsmatta vid Eiffeltornet och bo i en liten mysig vindsvåning utan tv och dator och bara leva. jag älskar Paris.


någon gång, snart, ska jag åka dit igen.

cause they got no place to go


who am I to be blind

mitt huvud sprängs och näsan med. jag kan inte plugga, jag orkar inte och det suger. prov imorn, lycka till. sen har jag fått brev från Fritidsresor om att vårat flyg är ändrat, så vi kommer komma tillbaka till göteborg inte kvart över tolv som innan utan kvart över tre. på natten. awesome.


nej nu är jag lite väl negativ. det kommer ju bli grymt, i grekland! jag längtar. sjukt mycket.

put on your blue suede shoes

gah, jag är sjuk. dunderförkyld. igen. jag hatar det. så idag ska jag plugga naturkunskap så det bara smäller om det.
jag längtar så himla mycket till sommaren!

when I'm still with him

yes! nu är den gamla bloggdesignen ett minne blott. ljusare, fräschare, bredare, jag är nöjd!  jag nämnde något om ett nytt koncept också om jag inte minns fel, det kommer inte bli så stor förändring men jag tänkte fokusera lite mer på kreativa saker. musik, bilder, konst, och så vidare. istället för på min vardag. det känns som att det blir lite roligare då!


min gamla design

earth hour

med andra ord i skenet av stearinljus och påskägg, pastasallad och straffuno och prettywoman, försenade pianomuggar och g-klavspepparkaksformar samt trevligt sällskap kan sammanfatta earthhourkvällen. lovely. nu ska jag sova i ungefär sju timmar eftersom klockan ska ställas om.


goodnight!

nothing in the world



snart bär det av mot Lindome och mys hos Maja! första delen av helgen har spenderats i slitna lokaler i Landvetter. Lite sunkigt men mysigt har det varit! nu sitter jag här och väntar på min skjuts som är här närsomhelst. bye!!

not myself tonight

Ojoj, nu har jag klickat hem en ritplatta också. Som jag egentligen inte har råd med fast den var så billig. 394kr fick jag punga ut med. Hoppas den kommer snart!

idag har det planerats övningar inför helgen, och igår blev det lite spontankvalitetstid med en Sten som kom förbi. alldeles för länge sen sist så det var mysigt!

kvällen har spenderats framför tv:n, bland annat såg jag Uppdrag Granskning om dom två tjejerna i Örnsköldsvik som blivit våldtagna av en kille. Men ingen tror dom trots att han blivit dömd och det finns massor med bevis. Jag kan inte för mitt liv förstå hur folk kan vara så trångsynta och elaka. Programmet ligger uppe på SVT Play. Det är värt att se.

a little mystery to figure out

jag håller på att göra en ny design, är så sjukt trött på denna nu. fast lite pill är det. får se när den blir klar!


tror jag ska ändra lite koncept på bloggen samtidigt. men det blir också en överraskning :)

everyone deserves a chance to fly

drömma kan man ju alltid



jag går i funderingar över vad jag vill studera efter gymnasiet. grafisk design, beteendevetenskap, turism, internationella relationer, musik? eller kanske något helt annat. helst utomlands, helst på något varmt ställe. eller i någon annan stad, typ Lund. eller Örebro. fast jag ska ju inte plugga vidare direkt. så det är inte så himla bråttom.

you can't stop the motion of the ocean

idag var det söndag, en söndag som söndagar är mest.



lite kreativitet har flödat idag med, jag har ritat. ritat och ritat, nu fattas bara en svart smalsmal tuschpenna så jag kan fylla i blyertsstrecken. och sedan ska det färgläggas, jag har nämligen fått låna tjugo Promarkers! jag har velat ha såna hur länge som helst. det är speciella tuschpennor, starka sådana, som flyter ihop mycket bättre än vanliga, så det blir inte massa fula tuschstreck som det blir med andra. och nu har jag testat dom och jag är helt lyrisk. dom är underbara. jag vill ha allihop. fast det finns typ 150 färger, och varje penna kostar 30kr. så imorn ska jag skriva mitt CV och börja kriga för ett jobb (visserligen inte bara för pennorna, men).



ett litet smakprov på det jag gjort, jag ska färglägga alla dessa stämplar för att sedan sätta fast dom på inbjudningskort som jag ska göra. gissa till vad?

even though it hurts

nu sitter jag i linköping vid morfars tusenåriga dator och förundras över hur man kan stå ut med en dator som tar tjugo minuter för att bara starta upp en internetsida. till slut kom jag iallafall in här och ska snart sova tror jag. dagen har varit mysig med Alice i Underlandet, sol, kusinträffar, paket och smörgåstårta.


jag är sugen på att gå ut, men har inte råd. segt men inte mycket att göra åt. det kommer vara värt det. när vi drar till Grekland. och när vi drar till Berlin.







there's an eclipse in your eye

Okej jag kommer nog inte ge upp bloggen. Helt. Fast facebook får klara sig utan mig ett tag till. Man märker verkligen hur beroende man blivit, jag är påväg att gå in där hela tiden. Och då menar jag heeela. Så fort jag läst klart ett blogginlägg, sett färdigt på något filmklipp, kollat mejlen eller liknande, så öppnar jag ett nytt fönster och skriver fa. Sen kommer jag på mig själv och stänger genast ner fönstret igen. Jag ska klara detta.


det blev en kort dag idag, vi var bara fem där. av fjorton stycken. så sista lektionen ställdes in, och jag åkte och simmade istället.

anywhere the wind blows

jagärtrött. tröttiögonen,tröttihuvudet,tröttpåbloggen. egentligen på allt som har med internet att göra. så jag ska bojkotta internet för ett tag. börja ägna mig åt andra, viktigare saker. söka jobb, börja plugga på fritiden. dessutom börjar mitt nya, nyttigare, hälsosammare liv officiellt imorgon!


vi ses om några veckor kära bloggläsare. om tio minuter försvinner jag helt. då ryker min facebook, då existerar jag inte längre. nästan.


farväl.

you don't care how it hurts

Ibland, när jag har lite tid att slå ihjäl, händer det att jag går in på en sida som heter Deviant Art. Det är ett artcommunity, där folk lägger upp konst i alla möjliga former. Det finns allt från texter, photoshop resources och foto till filmer, traditionell målning och digital konst. Och många är professionella, det finns hur mycket som helst att se, och så himla mycket är helt fantastiskt. Man kan sitta i timtal och bara förundras över hur grymma folk är. Idag hittade jag en digital konstnär som har målat dom sju dödssynderna. Hon är fruktansvärt duktig och här är länken. Jag vill också kunna vara så duktig. Jag vill också vara kreativ. Och mest av allt vill jag ha en ritplatta.

där sitter jag ofta och dinglar med benen

jag hade tänkt gå och simma idag, fast jag orkar inte riktigt gå ut i kylan igen. får cykla lite istället. en halvmil, kanske?





here I am

blev mera shopping idag, dock på rea och med presentkort så det är okej.



nu har jag huvudvärk. jag ska ta lite kvällsmat, en panodil eller två och sätta mig vid tv:n.

when you hold me in your arms so tight

jag som tänkt sova tidigt idag.

det blev tre timmars lekande framför photoshop istället. hade jag varit en ond fjäril så kanske jag hade sett ut såhär...

fast nu ser det mer ut som en fladdermus. kanske inte den snyggaste bilden, men. btw så är mitt huvud det enda som fanns innan, allt annat har jag gjort själv under dessa tre timmar. speciellt nöjd är jag med håret.

NU ska jag iallafall sova. godnatt!

ljus i vår mörka tid. lust som väcker mig till liv

idag var jag inne i Göteborg. Och våren är verkligen på gång, det märker man överallt. På folket, på solen, i affärerna. Fler och fler har lagt undan vinterjackorna för denna gång och kör på skinnjackor. Solglasögon är vanligt förekommande och några tappra tjejer trotsar kylan med hjälp av tjocka filtar och sitter på en uteservering i Linné.


Våren är här.


Dagen till ära har även jag fått inviga mina solglasögon som inhandlades en regnig höstdag på Lager 157. Jag har shoppat lite nya vårkläder, en vit vanlig tröja från H&M som jag har på bilden, och en ljusblå underbar klänning från Weekday (som jag egentligen inte har råd med fast jag var bara tvungen att ha den!). Har även kollat in lite saker som jag ska köpa för mitt presentkort från Åhléns som ligger nånstans under alla klädhögar. Smink kommer det bli, mest. Man får passa på!


keep on walkin.

nu är jag hemma, det blev en trevlig kväll. melodifestivalen kollades på, jag fattar inte vad svenska folket tänker med. nu kommer vi ju inte ens komma förbi kvalet. även om låten är helt okej. den kommer inte slå i europa. inte för att jag bryr mig så mycket, jag har inte följt melodifestivalen överhuvudtaget i år, men ändå.

äh. jag har viktigare saker att bekymra mig för, som till exempel att jag ska upp alldeles för tidigt imorn. så jag borde sova nu, godnatt!

and I don't have to make this mistake

Godmorgon människor!

Idag är en bra dag. Jag har sovit helt underbart och jag har helg för första gången på två veckor! Förra helgen hade vi föreställningar så den försvann. Det är så himla skönt att vakna självmant och inte av väckarklockan, och att veta att man inte behöver göra något direkt.

jag har ju funderat på att stänga av facebook ett tag nu, och eftersom alla föreställningar är över och jag därmed inte MÅSTE ha facebook pga marknadsföringen, så kommer jag göra det. idag, eller imorn, tror jag. det kommer bli så himla skönt och nyttigt tror jag det är med :)


Snart ska jag ner och simma,har tänkt en eller två kilometer :) fast med tanke på att jag aldrig simmat mer än åttahundra meter i sträck så blir det nog kanske bara en km i början. sedan ska jag hem, städa hela mitt rum (som inte har blivit gjort på fem veckor..) och sedan fixa iordning mig för att åka till Anton som nyss fyllt år. awesome!

Jag, Lala och Helena på min födelsedag.


I'm a believer

jag har precis vaknat, har sovit gott för en gångs skull. vi fick sovmorgon idag, det behövdes.


jag ska börja simma, har jag bestämt. åby ligger ju nära och bra, jag tänkte skaffa mig ett månadskort först och se om det är värt det. typ tre gånger i veckan. minst.

hon fick nog, och klockan slog.

jag har fått min studentmössa! det är galet. det är tre månader kvar, knappt. svårt att fatta.

igår, efter sista föreställningen, där allt flippade ut, blev det Sejdeln lite spontant med dom flesta i klsssen. det var en jättekul kväll :) idag har det inte hänt så mycket, haft en lektion och sedan slocknade jag, sov i fyra timmar och vaknade halv åtta. då kändes det som jag hade sovit hela natten. fast jag är fortfarande så himla trött. jag ska sova nu, imorn ska jag se på teatrarnas slutproduktion. det ska bli kul. godnatt!

och tänk, jag önskar jag var där långt bortom gråa moln, där vill jag vara

nu är allt över. vårat projekt, som varit mitt liv i en månad, är slut, och jag kommer aldrig mer göra nåt sånt här med klassen. vi har haft sju föreställningar på fyra dagar och det har varit så sjukt kul, jag kommer sakna det så mycket. trollkarlen från oz är det enda som funnits i mitt huvud dom senaste veckorna, man har levt i en bubbla och nu spricker den. det kommer bli fruktansvärt tomt. jag tycker om min klass. jag är stolt över oss.

es07a.


som fåglar små det landet nå

bästa föreställningen hittills tror jag bestämt vi hade idag, den senare av dom två vi haft denna söndag. alla är så bra, det går bara bättre och bättre för varje gång. imorn ska vi ha skolföreställningar, jag hoppas det kommer gå lika bra. viss skolpublik är ju inte riktigt lika tacksam som föräldrar och vänner.


nu ska jag ta en dusch och få bort allt brunpuder och all foundation. scensmink är rätt skabbigt, faktiskt.


förresten är greklandsresan nu halvt betald, så det är sant, vi åker faktiskt!!! jag och två vänner kommer leva livet på Rhodos om tre månader. det kommer bli så kul! och innan dess, om två månader, åker jag med klassen till berlin! detta kommer bli en bra vår. och sommar.


is ever gonna bring me down

nu har vi haft premiär!

det är fruktansvärt skönt att ha det avklarat. trots en del tekniska problem och så vidare tycker jag att det gick riktigt bra. mycket bättre än det har gjort på repen. och nu kan det nästan bara bli bättre :)

efter föreställningen följde jag med anna och anaam hem till anna där det blev film, jag höll på att somna hela tiden. jag tror till och med att jag faktiskt nickade till några gånger, så trött var jag. så trött är jag. nu ska jag sminka av dom tre ton smink jag har i ansiktet, ta en macka eller två och sedan sova. jag är så sjukt trött!

allt går så lätt!

dessa dagar är så långa, att det känns som att jag skrev förra inlägget för tre dar sen. idag har jag kunnat sjunga en del, om än hest, och det är ju alltid något. med tanke på hur jag har låtit i fem dar nu.

man hinner med så mycket, fast ändå så lite, under en dag. fast på ett sätt är det väl tur att dagarna är så långa, vi har ju premiär om 44 timmar. nästan exakt. usch vad lite det låter, fast det kommer gå bra.

nu ska jag packa ner dom scenkläder jag inte fått med mig innan! puss.

ovan regnbågen bortom himlens rand

idag var jag i skolan, det är ändå rätt mysigt med intensivvecka. även om det finns stunder av irritation, frustration och depression. det börjar gå bra nu, nu har vi börjat repa på själva scenen, med scenkläder och musik och precis så som det ska va. ungefär. fast det känns fortfarande rätt avlägset med premiär om tre dar.

happy thanksgiving

för tillfället går jag på fyra olika preparat. och mår hyfsat bra. jag hostar inte så mycket, har inte så jätteont i halsen, näsan är inte täppt och jag låter inte helt som en kråka när jag pratar. fast jag har fått ont i magen av hostmedicinen jag tog för en timma sen. jag tror inte jag går till skolan imorn, isåfall bara en stund. även om jag borde, så känns det viktigare att vila upp mig och bli frisk inför helgen. för så fort preparaten släpper kommer näsan muras igen, hostan kommer komma tillbaka, kraxandet kommer bli tio gånger värre och halsen kommer göra fruktansvärt ont.

jag hatar att vara sjuk.

RSS 2.0